Fra tikkende bombe til ridehest

06-05-2018 10:54

Marie Helene Rigård Rohleder

Den store Dansk Varmblod-hoppe Lilo var blevet som en tikkende bombe under rytter. Derfor overdrog ejeren Lilo til adfærdstræner Camilla Stormont, som hjælper Lilo med at genfinde glæden ved ridning igen

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 9-årige Dansk Varmblod hoppe Firehøjes Mai Letizia, i daglig tale Lilo, havde udviklet voldsom adfærd under rytter, og den ellers dejlige hoppe var blevet for stor en mundfuld for ejeren.

Lilo var som en tikkende bombe. Lige pludselig kunne hun eksplodere og bukke sin rytter af, og hun nød ikke længere at blive ridetrænet.

Den tidligere ejer valgte derfor at overdrage Lilo til Camilla Stormont, som ejer og driver et adfærdscenter for heste. Camilla har arbejdet fuldtid med undervisning og træning af heste med adfærdsproblemer de sidste fem år.

Camilla har cirka fem projektheste i stalden ad gangen. En projekthest er typisk en hest med adfærdsproblemer, som Camilla får overdraget af ejeren eller køber billigt. Derefter træner hun hestene i cirka 3-6 måneder, og sælger dem igen til et godt blivende hjem.

Nyheden fortsætter efter annoncen

“Lilo er en stor fin hest, men hun har været meget signalforvirret. Derfor har jeg startet forfra, og jeg er nu igang med at lære Lilo at skridte og trave under rytter igen. Det handler om, at hun skal synes, at det er sjovt at blive trænet,” siger Camilla Stormont.

Det går heldigvis meget bedre med Lilo, og Camilla pønser lidt på, om hun skal beholde den dejlige DV-hoppe selv.

Se Camillas egen vlog om Lilo her.

Artiklen er tidligere udgivet på everhorse.dk 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen