Fremtidens stjerner under hammeren

02-03-2015 08:54

Når Dansk Varmblods Forårsauktion løber af stablen lørdag den 7. marts 2015 under hingstekåringen i Herning, udbydes 23 lovende unge hingste og rideheste til salg

Kollektionen til forårsauktionen 2015 består foreløbigt af 23 heste, heraf syv springbetonede og otte dressurbetonede unghingste samt otte unge dressurheste.


Præstationsstærke springafstamninger
Selv om dressurhestene i antal – og typisk også i prisniveau – overstråler springhestene, så er der igennem årene solgt flere springhingste, som sidenhen har opnået særdeles gode resultater. Fx har nogle af auktionens trofaste kunder, Hanne Hellmers og Frank Kejlberg, over flere år købt de kårede hingste Escapology T, Mønsteds Heartcore, Heinsgårdens Christa og Like Me A.L., der har aflagt særdeles gode materialprøver og har haft fin sportslig succes.
I år kan vi på auktionen præsentere en kollektion af syv talentfulde springhingste efter spændende faderhingste som Cajus, C-Indoctro, Diamant de Revel, Favorit Ask, Bøgegårdens Graf’s Stakkato og Sandro Boy. De udbudte hingste er tilmed trukket på præstationsstærke hoppestammer, og flere er direkte efter hingstemødre og elitehopper, der har leveret heste til topsporten.

En drøm af en dressurkollektion
De dressurbetonede hingste nyder altid den største bevågenhed. Igennem årene er der solgt unghingste, som senere er nået langt i både avl og sport, og et af de senere eksempler er Rossetti, der blev solgt til Anne Lyngbye på forårsauktionen i 2011. Rossetti har med Jan Christensen i sadlen repræsenteret Danmark i finalen ved verdensmesterskabet for unge dressurheste i 2014, og ekvipagen vandt samme år Dansk Ride Forbunds championatsfinale for 6-årige dressurheste.
I år ser kollektionen af de dressurbetonede unghingste ud til at være helt i særklasse, og det er en fornøjelse at kunne præsentere otte af de meget lovende unghingste på forårsauktionen. De er efter hingste som ERA Dancing Hit, Blue Hors Don Olymbrio, Blue Hors Don Romantic, Fürstenball, Johnson, San Amour, Blue Hors Touch Me og Blue Hors Zack. Igen er der tale om et præstationsstærkt mødrene ophav med flere hingstemødre.
De otte unge dressurheste fuldender årets auktionskollektion og er med til at give den interesserede køber et bredt udvalg af talentfulde unge heste. To af de 5-årige heste har med flotte karakterer kvalificeret sig til unghestechampionatet, to af hopperne er kåret med opdrættermedalje i bronze, ligesom auktionen byder på to veluddannede 6-års heste. De udbudte dressurheste er faldet efter hingstene De Noir, Fürstenball, Blue Hors Don Romantic, Blue Hors Don Schufro, Painted Black og Sir Donnerhall I.

Se kollektionen online
På Dansk Varmblods hjemmeside finder man den samlede kollektion af auktionsheste. Her kan man downloade røntgenbilleder på flere af auktionshestene, så man i ro og mag kan gennemgå billederne med egen dyrlæge. Alle heste ved Dansk Varmblods Forårsauktion er på forhånd godkendt i røntgengruppe 1 eller 2 af Dansk Varmblods røntgenudvalg.
Spørgsmål vedrørende auktionen eller omkring afprøvning af auktionshestene kan rettes til Dansk Varmblods sekretariat eller auktionsudvalg.

 

Videoer

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner