Frygtelig ulykke for paradressurrytter

20-01-2015 18:02

Britt Carlsen

Henriette Hansen har mistet sin hest i en tragisk ulykke, hvor hesten rev sig løs og løb ud foran et tog

I september 2014 bragte Ridehesten en artikel om Henriette Hansen, som i 2004 blev ramt af sklerose. En sygdom som giver hende daglige smerter i benene, albuen og hoften samt synsforstyrrelser og dårlig balance. Artiklen fortalte historien om Henriettes rejse fra raskrytter til handicaprytter, og om den livskvalitet ridningen og den daglige omgang med hesten Svalegårds Akira (Blue Hors Don Schufro/Diadem, avler: Finn Pedersen, Tommerup) gav hende. Blandt andet var ekvipagen at finde på startlisten ved sommerens DM-stævne på Broholm.

Fredag aften var ekvipagen til undervisning hos Bo Høstrup i Gørløse, hoppen var superfin og der blev talt om træningsplanerne frem til DM og bruttolandsholdssamling med David Amager den kommende weekend. Skæbnen ville det imidlertid anderledes, for under læsningen rev Akira sig løs og løb ud i mørket. For enden af vejen findes en jernbaneoverskæring, og uheldigvis befandt den 16-årige hoppe sig netop her, da toget kom kørende forbi. Akira blev ramt og døde på stedet.

Det er altid forfærdeligt at miste sin hest, og for Henriette er tabet af Akira nærmest ubærligt. Både fordi hesten var en elsket kammerat, men også på grund af det faktum, at hun uden sin ridning og de tilknyttede daglige aktiviteter risikerer, at sygdommen få overtaget. 

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen