Fra raskrytter til pararytter

09-09-2014 07:12

Indtil 2004 var Henriette Hansen almindelig, rask dressurrytter, men så fik hun stillet diagnose Attakvis Sekundær Progressiv Sklerose

Copyright Ridehesten.com
Henriette Hansen og Svalegårds Akira.

Da Henriette første gang fik stillet diagnosen i 2004, var hendes første reaktion meget naturligt, at lægerne tog fejl, og det tog hende lang tid at acceptere, at den kroniske sygdom sklerose havde ramt hende.

Som inkarneret dressurrytter var det også en stor udfordring at beslutte, hvorvidt hun skulle opgive eller forsøge at fortsætte med at ride, og da den hest, hun havde, da sygdommen ramte, ovenikøbet blev syg og måtte aflives, var det nærliggende helt at lægge ridningen på hylden.

Heldigvis kom Henriette i kontakt med en meget dygtig og velestimeret overlæge i neurologi, Bjørn Sperling, som i dag er forsker i Boston. Han havde specialiseret sig indenfor netop sklerose, og han anbefalede hende kraftigt at blive ved med at ride, da det styrker muskulaturen og balancen. Ydermere har det at have hest jo den fordel, at man skal hjemmefra hver dag og holder sig i gang, såvel fysisk som socialt.

I septembernummeret af magasinet Ridehesten kan du læse meget mere om Henriette Hansens historie og rejsen fra sklerosediagnosen til DM-stævne på Broholm.

Læs meget mere i septembernummeret af magasinet Ridehesten.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen