Fürstenball – Årets Hingst

11-03-2018 13:23

Britt Carlsen

Avl

Det var ikke uventet, at Dansk Varmblods avlsledelse i år har valgt elitehingsten Fürstenball til Årets Hingst i forbundet

Copyright Ridehesten.com
Fürstenball - Årets Hingst i Dansk Varmblod.

Fürstenball e. Fürst Heinrich/Donnerhall blev født i 2006, hvor han ved salget til Lone Bøegh Henriksen fra HP Horses satte ny tysk prisrekord på elitefølauktionen i Vechta. To år senere blev han suveræn fløjhingst ved kåringen samme sted, og han satte trumf på ved at vinde 70-dages materialprøven i Schlieckau i 2009. Han blev udnævnt til den bedste unghingst i oldenburgerforbundet med titlen Hauptprämiesieger i 2011, og herefter påbegyndte han sin dressurmæssige uddannelse, hvor han har flere sejre og placeringer frem til S-dressur.

Det er dog hingstens succes i avlen, som i høj grad har sat hingsten på det hippologiske verdenskort. Han er far til mere end 60 kårede sønner, og hans sønnesønner har sat deres præg på de tyske kåringer sidste år. Herhjemme er Fürstenball far til 16 kårede sønner, og to af hans hopper er kåret med absolut højeste karat – nemlig en fornem guldmedalje til henholdsvis JJ Filippa og Filuca S. Afkom efter hingsten gør sig også positivt bemærket i sporten. I 2016 havde hingsten to døtre i finalen ved UVM i Ermelo, Heiline's Danciera og Fine Time. Og Heiline's Danciera kom igen i finalen det følgende år.

Han er kåret i Dansk Varmblod, Sverige, Finland, Polen, samt i de tyske avlsforbund Oldenburg, Hannover, Westfalen, Rheinland, Mecklenburg, Brandenburg-Anhalt og Süddt. Verbande.

Læs meget mere i magasinet Ridehesten. 

Copyright Ridehesten.com
Lone Bøegh Henriksen og Jan Pedersen.
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen