Galoptræner udelukket i fire år

24-10-2020 16:05

Hannah Duelund Liltoft

Nick Elsass, bestyrelsesformand for Dansk Galop, har Fredag aften meddelt, at en engelsk galoptræner er blevet udelukket fra Dansk Galop grundet uretmæssig brug af præstationsfremmende midler

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den engelske galoptræner, Marc Stott, er blevet udelukket fra Dansk Galop i fire år, grundet han er kendt skyldig i, at have medicineret sine heste med et præstationsfremmende middel.

- Det er groft, når en træner overtræder det medicinske reglement sammen med en dyrlæge. Det er trænerens ansvar, at hesten ikke bliver behandlet forkert eller får et forkert stof.  I det her tilfælde er begge ting sket, siger Nick Elsass, bestyrelsesformand for Dansk Galop.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Foruden udelukkelsen af Marc, så forlyder det, at Skandinavisk Dopingkomité opfordrer Dansk Galop til at   anmelde de involverede dyrlæger, der har stået bag den engelske galoptræner, mens han uretmæssigt har medicineret hestene. Anmeldelsen skal rettes til Fødevarestyrelsen, fortæller Dansk Galop

Læs den fulde pressemeddelelse i linket herunder. Det oplyses ligeledes i artiklen, hvilke præparater der er givet til hestene.

/dr.dk

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner