Glad for jobbet hos Jos Lansink

30-09-2022 15:24

Annika Knudsen Lorentsen

Danske Laura Baaring Kjærgaard blev i januar 2021 ansat hos belgiske Jos Lansink, og det er et job som hun er rigtig glad for og som hun føler, udvikler hende meget som rytter

Copyright Ridehesten.com
Laura Baaring Kjærgaard med First Lady G. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Min far har igennem en lang årrække arbejdet sammen med Ludo Philippaerts, og derigennem har han lært Jos at kende. Jeg har altid drømt om at komme til udlandet, især Belgien og Holland. Da vi tog kontakt til Jos i første omgang, var der ikke nogen ledig stilling, men han sagde, at jeg kunne komme ned et par dage, så han kunne se mig ride og sådan, indleder Laura Baaring Kjærgaard og fortsætter: 

– Til mit store held valgte en af rytterne, at han ville drive sin egen forretning, og der blev derfor en plads til mig med det samme. 

En fremtid hos Jos Lansink
Laura har snart arbejdet hos Jos Lansink i 2 år, et job som hun er meget glad for, og som hun kan se sig selv i mange år frem. 

– Jeg har planer om at blive hos Jos langt ud i fremtiden, for jeg er utroligt glad for at være der. Jeg får utroligt meget ud af at arbejde hos ham, og at kunne tage ved lære af ham, i forhold til hvordan han driver forretning, hvordan han rider, hans system med hestene og sådan, er virkelig lærerigt. Et er, at han selvsagt er meget talentfuld, men han er også et stort hestemenneske, og han har sin kærlighed for hestene med i alt hvad han gør, forklarer Laura, som sjældent har set et drive og en passion som den Jos Lansink har, hos andre. 

– Han er klart et af de mest hårdarbejdende mennesker jeg kender, hvilket er noget, som jeg ser meget op til. Selvom han er vores chef, er han ikke bleg for at være den, der arbejder mest af os alle.

– Jeg har også være heldig, at Jos har vist mig stor tillid fra starten [Laura Baaring Kjærgaard]

Kan være udfordrende
Jobbet i en professionel stald er krævende, og som rytter i Lauras position, kan presset være meget stort. 

– Det kan være udfordrende, for der er en plan med alle hestene, som er, at de en dag skal sælges. Derfor er der selvfølgelig et pres om, at de skal gøre det godt. Det er vel lidt stressende, hvis man kan sige det, men jeg synes samtidig, at det er noget, der har fået mig til at vokse meget som rytter og som person. Der er ikke plads til at falde bagud, så af den grund, har man lyst til at udvikle sig og dygtiggøre sig hele tiden. Det synes jeg, er fedt ved at arbejde i en professionel stald. 

Copyright Ridehesten.com
Laura Baaring Kjærgaard med Consult Picobello Z. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Gode muligheder
Jobbet hos Jos Lansink har givet Laura mange muligheder, og hver dag bruger hun mange timer på at ride og træne de heste, som hun har ansvaret for. 

– Jeg er udelukkende ansat som rytter. Jeg starter med at ride, fra jeg møder kl. 7.39 på arbejde og så rider jeg til omkring kl. 16.00. Der er selvfølgelig mange andre opgaver sideløbende. Jeg er f.eks. til stede, når vi har kunder til hestene og jeg prøver selv heste indimellem. Jeg har også en del af ansvaret når det kommer til smed, dyrlæge, fodring og organisering i forbindelse med stævner, forklarer Laura og fortsætter: 

– Jobbet har givet mig alle muligheder indtil videre. Det er hos Jos, at jeg red min første 2-, 3- og 4-stjernede Grand Prix, og her jeg har redet min første 3-stjernede Nations Cup. Det er et af de jobs, hvor mulighederne nok aldrig kommer til en ende. Det kan jeg se på alle de andre ryttere der er her, og har været her. Hvis man er villig til at arbejde for det, så vil der altid være muligheder for at udvikle sig.

Copyright Ridehesten.com
Laura Baaring Kjærgaard med Consult Picobello Z. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

En god base hjemmefra
Laura har altid haft med heste at gøre gennem sin far Kim Kjærgaard, som har lært hende en stor del af det, som hun kan med heste. 

– Jeg er meget heldig, at jeg har en rigtig god base med hjemmefra. Det kan jeg takke min far for, og af den grund, har det ikke været alt for indviklet at skulle tilpasse sig til Jos' system. Jeg er helt klart blevet en stærkere rytter af at være her, for jeg har fået en masse nye værktøjer, der gør det lettere for mig, når jeg skal ride mange forskellige heste, forklarer Laura og fortsætter: 

– Jeg har også være heldig, at Jos har vist mig stor tillid fra starten, så jeg har haft rigtig mange gode heste til at springe store klasser på. Det har givet mig mere selvtillid inde på banen. Jos lader mig også stå meget på egne ben. Vi rider tit selv stævner, og selvom jeg foretrækker, når han er der, så giver det helt sikker meget erfaring at skulle klare tingene selv indimellem.

Et godt team
Sidst men ikke mindst, så er teamet hos Jos virkelig velfungerende, og det sætter Laura stor pris på. 

– Vi er mange små team et et stort team. Alle ryttere har deres egen liste af heste sammen med en eller flere grooms. Vi er supergode til at hjælpe hinanden på tværs, og alle vil hinanden det bedste, på trods af, at vi jo et eller andet sted er konkurrenter. Vi har det utroligt godt sammen, og sparer meget med hinanden, både når det kommer til arbejdet hjemme og til stævner, slutter den 20-årige danske rytter.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner