Glæd dig til JBK Horse Festival

01-04-2015 13:57

Britt Carlsen

Dyrskuepladsen i Odense kommer i maj til at danne rammen om et internationalt spring- og dressurstævne med deltagelse af store profiler – JBK Horse Festival Odense sponsored by ECCO åbner Dyrskuepladsen til et sandt overflødighedshorn af sport, spænding og hygge

Copyright Ridehesten.com

JBK Horse Shows har stor erfaring som stævnearrangør. Jens Trabjerg, Bo Kristoffersen og Kim Lundshøj (JBK) har de seneste otte år arrangeret World Cup dressurstævne i OCC Odense Congress Center og sidste år i maj inviterede de til JBK Horse Festival – et internationalt springstævne med Furusiyya FEI Nations Cup på Dyrskuepladsen i Odense, og det blev en bragende succes. Stævnet bliver gentaget i år og udvidet til også at omfatte international dressur.

Dressur og springning i Odense
Stævnepladsen i Odense bliver opbygget helt fra bunden. Opbygningen påbegyndes den 5. maj, hvor der skal etableres to store konkurrencebaner med tilhørende opvarmningsbaner, etableres teltstalde til hestene og opsættes cafeteriatelte, stande med meget mere.

Sidste år overtog JBK Horse Shows med kort varsel afviklingen af den danske afdeling af holdspringningen, Furusiyya FEI Nations Cup, idet Sportsrideklubben, der gennem årene har haft succes med afviklingen i Bernstorffsparken, måtte kaste håndklædet i ringen, da det var svært for klubben at opnå det nødvendige økonomiske sikkerhedsnet under stævnet.

Igen i år vil Furusiyya FEI Nations Cup blive afviklet ved JBK Horse Festival i maj, og allerede nu melder arrangørerne om stor interesse fra udlandet. På nuværende tidspunkt har fem af de ti nationer, som rider i første division, bedt om invitation til stævnet, og hele seks lande fra anden division har meddelt, at de vil ride for point i Odense. En udvikling der viser, at stævnet hurtigt har fået høj status blandt ryttere og rideforbund i Europa.

Det har længe været et ønske fra de hjemlige dressurrytteres side at få et internationalt stævne til Danmark. Det ønske går nu også i opfyldelse, og det betyder, at man i Odense vil kunne se hele den danske dressurelite i kamp mod andre europæiske topryttere.

Stævne i to uger
For at give startmulighed til så mange ryttere som muligt, har arrangørerne besluttet at strække JBK Horse Festival Odense sponsored by ECCO over to weekender og fordelt på to baner. Den første weekend, fra den 7. – 10. maj, afvikles udelukkende springstævne på 1- og 2-stjernet niveau for seniorer, samt ungdomsspringning med klasser for pony-, children- og juniorryttere.

Den efterfølgende weekend, den 14. – 17. maj, indbydes til CSIO-stævne med FEI Nations Cup samt 1- og 3-stjernede konkurrencer for seniorrytterne samt klasser for juniorer og ungryttere. Det er samme weekend, dressurrytterne indbydes til internationalt dressurstævne, der strækker sig over fire dage.

Og så er det gratis!
Sidste år var det første gang, Dyrskuepladsen i Odense dannede rammen om JBK Horse Festival – i springning med Nations Cup. Det blev et helt fremragende arrangement, som arrangørerne fik stor ros for. Især placeringen af stævnepladsen mellem de smukke gamle træer på pladsen gav nogle hyggelige områder, hvor både ryttere og tilskuere fik chance for at slukke tørsten eller købe noget godt til ganen.

Sportsligt blev stævnet også en stor oplevelse, idet alle sejl var sat til, for at skabe en god sammenhæng mellem opvarmning og springbane, og med en fremragende bund under hovene fik rytterne leveret topsport, når det er allerbedst.

I lighed med sidste år har arrangørerne besluttet, at det skal være gratis at komme ind på stævnepladsen. Vil man have en siddeplads på tribunen er prisen 50 kr. pr. dag pr. bane fra den 15. – 17. maj

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen