Hallundbæk om forberedelsen til VM

30-07-2022 15:07

Annika Knudsen Lorentsen

Forberedelsen til et verdensmesterskab er altafgørende, og derfor har de danske springryttere hver især haft en individuelt tilpasset plan. Emil Hallundbæk har testet formkurven, og med gode resultater ved sæsonens delmål føler han sig klar til VM på hjemmebane

Copyright Ridehesten.com
Emil Hallundbæk med Chalisco. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

24-årige Emil Hallundbæk udgør sammen med Andreas Schou, Lars Bak Andersen, Linnea Ericsson-Carey og Rikke Belinda Barker det danske VM-hold i springning. Hver især lagde de i starten af året en plan for stævnesæsonen, og Emils plan for årets stævner, var fra start lavet for at blive udtaget til og blive bedst muligt klar til det store mesterskab på hjemmebane. VM-stævnet starter allerede den 6. august i Herning, men springningen finder sted fra den 10.-14. august.

Emil er udtaget med sin tophest Chalisco e. Chacco-Blue/ Quidam de Revel, som er en efterhånden særdeles erfaren vallak på 15 år, og derfor har han ikke haft voldsomt mange stævner på programmet hen over vinteren, foråret og sommeren.

Copyright Ridehesten.com
Emil Hallundbæk. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

– Jeg red i Spanien med Chalisco i starten af året, og der satte vi Nations Cup-stævnerne i Sopot og Deauville som mål for at teste formen. Det virkede godt, så derefter trappede vi lidt ned. Så red jeg et enkelt 2-stjernet stævne i juli, og her de sidste uger op til, bliver han sprunget et par gange, forklarer Emil og fortsætter: 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg håber selvfølgelig, at jeg kan levere en god præstation. Det er på hjemmebane, det er helt unikt og noget som alle vil huske, og jeg håber meget, at holdet kan lave et godt resultat.

Emil og Chalisco har vist fin form ved de nationsspringninger, de har deltaget i først på sommeren. Ved det 5-stjernede stævne i Sopot leverede den danske ekvipage en flot fejlfri runde i den 160 cm-høje Nations Cup, samt en runde med 8 fejl, mens de ved det 3-stjernede stævne i franske Deauville leverede en fejlfri runde og en runde med et enkelt nedslag i Nations Cuppen. 

Copyright Ridehesten.com
Emil Hallundbæk var i 2021 på det vindende landshold ved Nations Cup i Uggerhalne. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Det er ikke kun årets stævner der indikerer, at Emil og Chalisco er en stærk ekvipage på det danske springlandshold. Ekvipagen har nemlig deltagelse ved mange store stævner på CV'et, og de har blandt andet vundet en 4-stjernet Grand Prix tidligere i deres karriere, ligesom de har vundet holdbronze ved EM for ungryttere i 2018. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen