Halvdelen af præmiehingstene til Danmark (VIDEO)

24-10-2020 19:19
Avl

Ved hannoveranerhingstekåringen har der i eftermiddag været auktion over dressurhingste, og her løb en Sezuan-søn op i 490.000 euro, og Helgstrand Dressage erhvervede intet mindre end fire præmiehingste

Præmiehingsten med katalognummer 68 ved hannoveranerhingstekåringen i Verden bærer navnet Sky og afstamningen Sezuan/Sir Donnerhall I. Ved eftermiddagens auktion fik den mørkerøde hingste med de store hvide aftegn hammerslag på 490.000 euro og er solgt til den nordtyske hingstestation Gut Schönweide mellem Kiel og Lübeck.

Blandt de otte præmiehingste har halvdelen Blue Hors Zack som farfar eller farfars far, og dermed har den danskejede elitehingst slået sit navn fast som stempelhingst langt ud over de danske grænser. Udover Sezuan-sønnen gælder det to sønner af Sezuan-sønnen Secret samt en søn af Zoom.

Endnu en dansk præstation handler om halvdelen af præmieringen på otte individer, og det er drejer sig selvfølgelig om, at Helgstrand Dressage under auktionen sikrede sig fire præmiehingste.

Der er tale om om katalognummer 34 e. Benicio/ Scuderia, der løb op i 380.000 euro og katalognummer 37 e. Bon Coeur/ Fürst Nymphenburg, der fik hammerslag på 320.000 euro og er erhvervet i samarbejde med Schockemöhle. Endvidere købte den stærke konstellation katalognummer 76 e. Zoom/Waterford for 220.000 euro og endvidere katalognummer 63 e. Secret/Belissimo M til en pris af 75.000 euro.

Endvidere ejer Helgstrand sammen med Kasprzak den fremragende katalognummer 73, Zaximo e. Blue Hors Zackerey/ Tomahawk.

Det bliver spændende at hingstene fremstillet til kåring i Dansk Varmblod.

Se resultatet af hingstekåringen.

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen