Har du den næste elitehingst?

10-09-2020 10:15
Avl

Så er det igen tid til, at ejere af hingste kåret i Dansk Varmblod kan indsende ansøgninger om elitehingstestatus til forbundet, hvor Avlsledelsen vil tage stilling til eventuel udnævnelse
 

Copyright Ridehesten.com
I 2019 blev den 3-dobbelte UVM-guldvinder Sezuan DVE 1110 udnævnt til Elitehingst i Dansk Varmblod. Han blev desuden udnævnt til Årets Hingst ved hingstekåringen 2020 og topper årets dressurindekstal. Han er her fotograferet i 2018 under Patrik Kittel ved hingstekåringen i Herning. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hingsteholdere kan gratis og frem til den 1. oktober 2020 søge om elitestatus for deres hingst i Dansk varmblod. Retningslinierne for udnævnelse af elitehingste er som følger:

Avlsledelsen kan på et hvilket som helst aldersniveau udnævne hingste til elitehingste. Hingsten skal opfylde mindst 4 af nedenstående grundlæggende krav. Hvis hingsten ikke opfylder punkt 2 skal punkt 6 være opfyldt. 

  1. Hingsten har udvist god egenpræstation i sport, og mindst opnået status svarende til B-hest.
  2. Mindst 30 stk. afkom er fremstillet og bedømt. Minimum 50% af det bedømte afkom er kåret til DH eller udtaget til hingstekåring
  3. Hingsten har flere stykker afkom, der har opnået markante resultater i sport eller ved afprøvninger.
  4. Hingsten har et beregnet indeks, der klart overstiger middelværdien i gangarter eller springning.
  5. Hingsten har mindst 5 stykker afkom, der har kvalificeret sig til finalen ved DRF´S championat.
  6. Hingsten har flere stykker afkom med status svarende til min. A-hest.
Nyheden fortsætter efter annoncen

I særlige tilfælde dispenseres.

Hingsteholder bedes sende ansøgning og dokumentation til kc@varmblod.dk senest den 1. oktober 2020. Bemærk, at dokumentation skal være vedlagt, ellers returneres ansøgningen.

/Dansk Varmblod.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen