Hattrick til Helgstrand Dressage i Aalborg

12-09-2020 21:15

Kristine Bjørg Frank Bojsen

De unge heste fra Helgstrand Dressage brillerede i den indlede runde af PAVO og Dansk Ride Forbunds championater ved Sportsrideklubben Aalborg

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hele 17 ekvipager red programmet for 5-års heste igennem i silende regn til PAVO og Dansk Ride Forbunds championatskvalifikation ved Sportsrideklubben Aalborg.
Dette forhindrede ikke ekvipagerne i at ride flotte procenter, hvor hele fem blev belønnet med en score over de magiske 80 procent.

Dog var der kun en rytter, der ramte de 90 procent. Mette Sejlberg Jensen og hoppen Nuuk Melody e. Sezuan/His Highness (opdr. Sutteri Melody v/ Else Rohmann) sejrede med 9 i trav, 8.6 i skridt, 9.5 i galop, 8.8 i ridelighed og 9.1 i kapacitet, dette gav en score på præcis 90 procent. 
På en andenplads red svenske Jeanna Högberg og hoppen Finest Black Lady e. Finest/Royal Highness (opdr. Cornelia Morgner) 88,2 procent, med karakterer over 9 i både traven og skridten.


6-års hestene fik lov til at ride i delvist tørvejr, men den kraftige regn fra tidligere på dagen, havde gjort banen noget smattet.
Andreas Helgstrand og avlshingsten Jovain e. Apache/Tango (opdr. E T ten Bosch) red sig til en overlegen sejr med hele 91,2 procent. Med et flot 10 tal i trav, 9.5 i galop og en overraskende skridtkarakter på 7.4.
Helgstrand var dog alligvel svært tilfreds med den unge hingst:

– Han føltes helt fantastisk og satte ikke en hov forkert. På skidten synes jeg de dømmer ham hårdt, han er ikke en hest der træder en halv meter over, men han går godt over ryggen og er taktfast. Det kan også være lidt svært at komme rundt på den våde bane, men han gjorde det fantastisk alligevel, siger Andreas Helgstrand. 

Nadja Therkildsen og Sheik EG e. Sezuan/Métall (opdr. Bodil Eg) blev nummer to og belønnet med 79 procent, med 8.3 i trav og 8 i galop, ridelighed og kapacitet.

Nyheden fortsætter efter annoncen


Vinderen i 7-års klassen blev en meget tilfreds Michael Grønne Christensen og hoppen Scarlett 712 e. San Amour/Comics (opdr. Erja Aholainen). De blev belønnet med en gangartskarakter på 87,210 procent, her fik de 9 for både kapacitet og galop. Programkarakteren lød på 79,219 procnet og den samlede score endte på 83,210 procent.
Om programmet siger en smilende Michael:

– Hun var lige, som jeg havde forventet, helt fantastisk. Hun vil gå igennem ild og vand for mig, og hun var slet ikke påvirket af bunden. Hun er bare en veninde, sgier Michael Grønne Christensen. 

Jeanna Högberg leverede også en topperformance i 7-års klassen, på hesten Devonport e. Dancier/Ravallo (opdr. Christine Miesner). De endte på en andenplads med en samlet score på 81,616. Med karakterer i den høje ende af 8, fik de 86,2 procent i gangartskarakter og 77,031 procenti programmet.

Se resultaterne her. 


Efter afviklingen af to kvalifikationsstævner på Frederiksværk rideklub og Sportsrideklubben Aalborg, gælder det dernæst mellemrunden i Grindsted Rideklub den 19. - 20. september, inden finalestævnet i uge 41 på Blue Hors.
 

Ridehestens fotograf var til stede ved stævnet, billederne her på Ridehesten.com i starten af den kommende uge

Læs også

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner