Helgstrand starter UVM for Tyskland

24-07-2013 12:24

Signe Wiese

Andreas Helgstrand kommer ikke til at starte avlshingsten Floricello for Sverige ved UVM i Verden, som vi tidligere har berettet - parret kommer derimod til at starte for Tyskland

Copyright Ridehesten.com

Tidligere på måneden kunne vi her på Ridehesten.com berette at Andreas Helgstrand og den 5-årige avlshingst Floricello e. Florencio, der er kåret både i Danmark og i Sverige, var blevet udtaget til at repræsentere Sverige og Svensk Varmblod ved det kommende VM for unge dressurheste i Verden, Tyskland.

Siden er der så opstået polemik omkring hingstens udtagelse, da der er blevet sået tvivl om, hvorvidt Floricello, der er født i Tyskland, delvis dansk ejet og med dansk rytter, overhovedet kan starte under svensk flag. Nu er det besluttet at hingsten kommer til start ved UVM, og det bliver også med Helgstrand i sadlen, men det bliver under tysk flag istedet for svensk.

Ekvipagen har nemlig fået et wild card til mesterskaberne via det tyske oldenburgerforbund. 

- Vi kunne ikke løse rytterspørgsmålet. Havde han konkurreret med en svensk rytter havde det ikke været noget problem. Det vigtigste er dog at han kommer til start for svensk dressur og svensk avls skyld, siger Mats Eriksson fra det svenske rideforbund til Tidningen Ridsport.

Ved Falsterbo Horse Show tidligere på måneden blev Andreas Helgstrand og Floricello en overlegen vinder af Scandinavian Open for 5-års heste med  82,222%  

UVM for unge dressurheste afvikles fra den 7. - 11. august i Verden, Tyskland.

Kilde: Tidningen Ridsport

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen