Helle blev produktudvikler ved et tilfælde

05-08-2020 06:18

Hestepigen Helle Dueholm har med stor interesse i dyrevelfærd udviklet et hovedtøj, der er beskrevet i forskningsbulletiner, fordi det med videnskabeligt belæg øger hestevelfærd. Vi har talt med kvinden bag Finesse Bridles

Copyright Ridehesten.com
Produktudvikler Helle Dueholm. Foto: Majken Soelberg.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Et nyt dansk produkt har fundet vej til det internationale marked for rideudstyr. Finesse Bridles, der er et hovedtøj med en trykabsorberende nakkepude, er udviklet af en helt almindelig rytter, Helle Dueholm, som ikke havde nogen erfaring som produktudvikler.

Helle Dueholm bor på en landejendom på Midtsjælland, er selv rytter og interesserer sig mest for dressur. I forbindelse med tilridning af flere heste og under den daglige træning har Helle ofte konstateret, at det kunne være besværligt at få pandelokken ud, når den var kommet under trensens nakkerem, der som bekendt ligger stramt til hesten.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hun anså det for værende almindeligt kendt, at vi mennesker er meget følsomme i nakken, hvor alle vores nervebaner løber igennem, og at det samme gælder for heste. Blodgennemstrømning er også vigtigt, og Helle tænkte, at noget måtte kunne gøres for at give hestene bedre hovedtøj. Hun faldt over trenser, hvor nakkeremmen var særligt udformet eller ekstra foret, samt særlige underlag af forskellige materialer, men hun fandt ikke noget, der havde den virkning, som hun håbede at få. – Jeg begyndte at undersøge forskellige materialer som memory foam og uld i min søgen på et produkt, som skulle hjælpe til at holde trykket fra hovedtøjet oppe og væk fra hestens nakke, fortæller Helle.

Igennem sit daværende job mødte Helle en ingeniør, som producerede madrasser, der var udviklet som underlag til patienter med liggesår, og det fangede straks Helles interesse. Madrassernes indhold er et specialudviklet fibermateriale, der er baseret på en viden af mange års forskning af trykmåling. Resultatet er et materiale, der sikrer minimalt tryk, og som dermed også tillader den nødvendige blodgennemstrømning, så patienter undgår trykskader, der kan give liggesår.

Helle var helt opslugt af at høre madrasmandens fortælling og endte med at spørge ham, om hun måtte købe et stykke madras. I det seneste nummer af magasinet Ridehesten kan du læse meget mere om udfaldet af Helles møde med madrasmanden og den videre testproces med bl.a. dressurrytter Cathrine Dufour og Dr. Adrian Harrison fra Københavns Universitet.

Copyright Ridehesten.com
Et eksempel på en trense fra Finesse Bridles. Foto: Majken Soelberg.
Trine Askjær-Jørgensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen