Hest og rytters tragiske død kan føre til øget sikkerhed

05-04-2020 14:00

Merete Haahr

En dybt tragisk ulykke i Florida, hvor både hest og rytter omkom ved et styrt, har fået rytterens efterladte mand til at starte en indsamling, for at forhindre at lignende ulykker skal ske igen

Copyright Ridehesten.com
"Det kan være for sent for Kat og Kerry, men hvis det tragiske tab af deres liv kan føre til forbedret sikkerhed i deres elskede sport, så kan vi måske finde lidt lys i dette mørke. Hjælp os, mens vi forsøger at #KerryOnForKat." Citat og Foto: Scott Linklater
Nyheden fortsætter efter annoncen

Katharine Morel og hendes hoppe Kerry On omkom begge ved et frygteligt styrt ved et military-stævne den 29 februar i år. 

Katharines Morel's mand, Scott Linklater mener at ulykken aldrig burde kunne ske, idet der findes teknologi, som kan forhindre netop denne form for styrt.

– Lørdag d. 29 februar, forlod Katherine Morel og Kerry On startboksen, ligesom de havde gjort mange gange før. De skænkede ikke en tanke, at de aldrig ville komme hjem igen. Spring nr. 8 på på banen krævede både rytter og hestens liv, fortæller Scott Linklater.

– De var stærke, de var forberedte, de havde redet mange gange før, men en lille fejl og det skulle koste dem livet. Frangible Fence Technology er ikke er i brug ved alle faciliteter, på grund at udgiften med at indkøbe, installerer og bruge teknologien. Prisen for denne teknologi må aldrig overstige prisen for en hest eller rytters liv, fordi det gør det de elsker at gøre, mener han. 

Derfor har han startet en indsamling til en fond der skal forhindre fremtidige ulykker. Katharine Morel og Kerry on Eventing Safety Fund, forsøger at indsamle 250.000 til at dække udgifter så Frangible Fence eller MIM kan blive installeret ved samtlige stævner i Canada.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Equestrian Canada dækker allerede nogle af udgifterne, men det er langt fra nok. Det koster omkring $2500 eller mere end 17.000 kr. at installere det. 

Igennem fonden kan stævner søge om at få dækket udgifterne til at installere teknologien på deres spring.

Det er desværre for sent for Kath og Kerry on, men hvis deres tragiske tab af liv kan føre til en øget sikkerhed i deres elskede sport, så er det et lille lys i mørket. 

Hjælp os med at #KerryOnForKat, slutter Scott Linklater.

Nedenfor kan du se, hvordan Frangible Fence Teknologi kan øge sikkerheden ved spring:

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen