Hest reddet fra druknedøden

11-07-2017 08:29

Fem heste løb fredag ud af deres indhegning, og en større eftersøgning blev sat i gang. Lige i rette tid blev hestene fundet ved en mose, hvor en hoppe var tæt på at drukne

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Fem heste løb fredag ud af deres indhegning, da en islænderhingst gerne vil ind til hopperne, og derved væltede hegnet. Den ene af dem fem heste vendte hurtig tilbage, men de øvrige fire heste var ikke til at finde. Der blev sat en stor eftersøgning i gang i området mellem Flyndersø og Karup Å. Mange frivillige deltog i eftersøgningen, ligesom der blev ledt  med droner i luften.

Takket være et lokalt par, Stinne Houlberg og Klaus Pedersen, der kender området ud og ind, fandt man hestene i et område, hvor eftersøgningsholdende endnu ikke havde turdet bevæge sig ud i.

–  Vi havde sagt, at de skulle lede omkring den mose, men det var der ikke blevet gjort, da vi kom frem. Vi begyndte at lede på hver vores side af mosen, og pludselig råbte Klaus, om det var vores heste, der vrinskede. Men da vi var på gåben, vidste vi, at vi havde fundet hestene, siger Stinne Houlberg til Skrive Folkeblad

Kort tid efter fandt ægteparret sammen med endnu en kvinde to heste i sump og krat, en tredje, der sad fast mellem nogle træer, mens den sidste var endt i sumpen, og kun hovedet og det øverste af kroppen var over vandet. Dyrlægen og yderligere assistance blive tilkaldt.

Nyheden fortsætter efter annoncen

–  Jeg fik ringet til Christian Mørch, der kom med sin traktor, og han fandt motorsav frem og savede træerne ned omkring det vandhul, hesten lå i, så traktoren kunne komme helt frem til hesten, som begyndte at se svækket og medtaget ud, siger Stinne Houlberg.

Ved fælles hjælp fra de mange tilstedeværende lykkedes det at få trukket hesten op af mosen, og efter et par timers redningsaktion kunne dyrlægen undersøge hesten.

– Men den havde helt stive muskler efter at have ligget i vandet i måske lang tid. Vi fik hesten givet massage og fik gang i dens ben og til sidst skubbet hesten op i brystleje, hvorfra den kom op at stå, fortæller dyrlæge Heidi Nielsen, der kunne konstatere, at hesten var kold og forkommen.

Hesten blev efterfølgende pakkede ind i tæpper og dens ejer trak den hjem. Det forlyder efterfølgende, at alle hestene har det godt. Den ene hest, der sad fast i sumpen bliver sørget godt for, ligesom dyrlægen holder et skarpt øje på hende. De øvrige heste er umiddelbart sluppet uskadt.


/Skivefolkeblad.dk

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen