Hest sad fast i å i to timer

04-07-2019 11:02

Camilla Tiefensee Schrøder

Brandfolk, hundeluftere og andre frivillige kæmpede i går aftes i to timer for at redde en hest op af Store Vejleå ved Ishøj

Copyright Ridehesten.com
Arkivfoto/Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der skulle en timelang redningsaktion til for at redde en hest op af en å ved mellem Ishøj og Vallensbæk på Københavns Vestegn. Det skriver TV2 Nyhederne.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hesten var røget i åen i forbindelse med en ridetur og kunne ikke komme op ved egen kraft. Klokken 19.50 blev Østsjællands Beredskab tilkaldt, og det var en svær opgave, da åen var dyb og med stejle sider. Som kan kan se i videoklippet på TV2-nyhederne, så blev hesten blev ved med at glide ned, når de forsøgte at trække den op.
– Vi kunne ikke bare blive ved med at forsøge, for så ville hesten løbe tør for kræfter til sidst, siger Henrik Sass Christensen til TV2.

Halm var løsningen
Omkring klokken 21.30 fik redningsfolkene fat på noget halm, som de fik strøget ud under og omkring hesten, og herefter lykkedes missionen endelig.

Hesten kom efterfølgende tilbage til Vallensbæk Ridecenter, hvor den blev tilset af en dyrlæge og fik noget at spise. Angiveligt var der ikke sket noget med hesten, og ingen personer kom noget til, skriver sn.dk.

Uheldet skete ifølge sn.dk fordi hesten blev bange for nogle køer, er gik i området.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen