Heste helbreder

29-03-2020 17:39

Maria Dose

Kan en livsstil med heste være med til, at du undgår smitte og epidemier? Det svar får du her sammen med andre grunde til, hvorfor heste har en positiv indvirkning på vores fysiske og mentale helbred

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Vi skal et smut tilbage i historien for at finde svar.

Flere videnskabelige undersøgelser peger på, at nomader og folkeslag på den russiske slette og i det nuværende Armenien udmærkede sig ved at overleve forskellige udbrud af pest for flere tusinde år siden. På trods af at disse forskellige folk levede med hundreder års mellemrum, havde de det til fælles at bruge og leve sammen med hesten. Den blev benyttet som ride- og trækdyr, og man mener at hesten havde en særlig immunitet overfor bakterien Yersinia pestis. Det var samme bakterie som kostede dobbelt så mange mennesker livet end 2. verdenskrig. Nogle studier peger på, at indholdet i hestenes gødning faktisk kunne dæmpe bakteriens vækstbetingelser.  Et liv med heste kunne altså muligvis beskytte mod smitten.

Det er dog virus som præger i disse tider. Det kan godt bremse os i at gøre de ting vi plejer. Men overvej alligevel en ekstra gang, hvordan du nu kan indrette din hverdag, så hestene stadig har plads i dit liv. For vores mentale sundhed og trivsel betyder omgangen med vores heste nemlig så meget. I dag ved vi fra mange forskellige studier, at heste kan afhjælpe stress, angst, psykisk sårbarhed, PTSD og styrke rehabilitering efter skader. Her har man kunne måle øget mobilitet, forbedret udholdenhed, flere endofiner og dopamin hos deltagerne, hvilket indikerer de positive effekter samværet med hesten har. Hvad det lige præcis er, at hestene gør ved os, håber jeg at videnskaben i fremtiden vil belyse.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I min praksis som dyreclairvoyant fortæller hestene somme tider, at de er opmærksomme på vores helbred og trivsel. Nogle heste støtter og healer simpelthen deres rytters/ejers følelser og krop, når de mærker at der er brug for det. Andre heste fortæller ved at puffe på et bestemt område på sin ejers krop, når de mærker ubalancer eller sygdom.

Men vi har alle godt af samværet med hestene. Det siger de fleste praktiske erfaringer os hestefolk. Vi bliver gladere efter en tur i stalden. Det løfter humøret, man får motion og bevæget sin krop på en naturlig måde. En ridetur i skoven eller ved stranden giver frisk luft i kinderne, får os tættere på naturen og frigiver glæde som fylder kroppen op. At sidde ved folden og betragte hestenes adfærd i flokken kan også være afslappende og afstressende i sig selv. Alle ting som til sammen har en positiv indvirkning på vores krop, overskud og energi.

Så nyd det endelig. Nyd, hvordan hesten giver din dag indhold og gør disse tider meningsfulde, så du kommer styrket ud på den anden side.

Husk dog altid at følge myndighedernes anbefalinger til adfærd, hygiejne og ophold i staldene.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen