Heste som terapi

09-12-2015 12:13

Flere forskellige undersøgelser viser efterhånden at heste er godt og effektivt redskab som terapi for alle der arbejder med dyrene. Magasinet Ridehesten har dykket ned i dette sammen med adfærdsbiolog Karen Thodberg 

Copyright Ridehesten.com
Shutterstock

Ved Aarhus Universitet - nærmere bestemt Institut for Husdyrvidenskab - er der en lille gruppe forskere, der arbejder med terapi gennem dyr. Her forsøger de at klarlægge, hvorledes terapi med dyr kan påvirke mennesker, og hvorledes dyr kan klare at indgå i et behandlingsforløb. Ved at gøre både dyr og menneskers adfærdsudtryk målbare ved hjælp af helt særlige metoder, kan dette kombineres med psykiatriske og psykologiske værktøjer, der tilsammen bringer forskningen indenfor dyreterapi videre.

Dog er denne forskning fortsat ramt af videnskabelige resultater, der er af en såkaldt ringe kvalitet. Det betyder dog ikke, at der ikke er noget positivt at spore, blot at det rent videnskabeligt set endnu ikke er tilstrækkeligt bevist. I decembernummeret af Magasinet Ridehesten kan du læse meget mere om forskningens udvikling, og hvad der skal til for at få fat i den nødvendige dokumentation. For der er næppe nogen, der arbejder med heste, der ikke har oplevet den terapeutiske effekt, de store dyr kan have på én.  

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen