Hestemishandler udeblev fra retten

26-05-2023 17:09

Charlotte Kusk Berwald

Til september er tre år siden at Stina Myrholm mistede sin hest Carli, der måtte aflives efter at være blevet udsat for et seksuelt overgreb. I onsdags skulle der have været sat et punktum i den frygtelige sag, men da gerningsmanden udeblev er retssagen nu udsat

Copyright Ridehesten.com
Fjordhoppen Carli, hvis liv ikke stod til at redde. Foto: privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

11. september 2020 bliver en dag som Stina Myrholm aldrig får lov at glemme. Om morgenen bliver hendes et og alt fundet i sin boks, indsmurt i blod. Dyrlægen bliver tilkaldt og kan hurtigt konstatere at den drægtige hoppes liv ikke står til at redde. Skaderne indvendigt er ganske enkelt for omfattende. Hun må derfor aflives.

Gerningsmanden findes
Efter overgrebet vælger rideklubben, hvor Carli stod opstaldet, at sætte videoovervågning op i stalden. En dag opfører en af hopperne sig underligt og personalet undrer sig over, at der er spåner på staldgangen. Dyrlægen bliver tilkaldt, hoppen bliver undersøgt og det bliver hurtigt konstateret at gerningsmanden har været på spil igen. 
– På videoovervågningen kan vi se at han går ind til Florica og at han er splitternøgen. Først kæler han lidt med hende og det virker som om han godt ved hvordan man håndterer en hest. Bortset fra at han ikke har tøj på, altså. Derefter, ja, så gør han ting ved hesten som jeg ikke tænker behøver blive beskrevet her. Heldigvis gør han ikke skade på hende på samme måde som med Carli, fortæller Stina Myrholm til Ridehesten. På baggrund af overvågningsbillederne er der en, der genkender manden. Han bliver anholdt af politiet og nægter sig skyldig.

Copyright Ridehesten.com
Carli. Foto: privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Et manglende punktum
Onsdag d. 24. maj skulle sagen have været for retten i Holbæk, men tiltalte mødte ikke op. Politiet har ikke kunnet finde ham og præsentere ham for tiltalen, og sagen er dermed udsat. Manden var i første omgang blevet løsladt, da man vurderede forbrydelsen ville udløse en straf på omkring seks måneder og dermed ville varetægtsfængslingen blive længere end den dom, der skulle afsones. 
– Det er så absurd! Jeg mener, det er jo ikke bare en ting han har ødelagt, men et liv han har taget. Politiet siger de har ledt aktivt efter ham, men jeg ved ikke hvad aktivt mener. Har manden ikke en bankkonto? Så kan man da se hvor i landet han hæver penge. Han har jo flere gange vist at han ikke kan styre sig, så han skal have hjælp. For mig er det ikke vigtigt om han får to måneder eller to år bag tremmer, jeg vil da hellere have at han får behandling så han ikke gør det igen. Og så trænger jeg til at få lov at sætte et punktum i denne her sag. Til efteråret er det tre år siden. Jeg tror ikke han ville slå min hest ihjel, der gik et eller andet galt. Nu må de bare gerne finde ham, ellers virker det lidt for meget som en gratis omgang, fortæller Stina. 

Slår han mon til igen?
For nu må Stina forsøge at forholde sig til at hun fortsat befinder sig i et limbo. Selv ikke den strengeste straf kan give hende det hun har mistet tilbage, men det kan give ro. Vigtigst af alt så kan en fængslet mand ikke forgribe sig på flere heste. 
– Det værste er jo at det kan ske igen. Der er jo ikke ret mange, der overvåger deres heste 24/7. I det mindste forældes sagen ikke, for den er i systemet, så han kan ikke bare skjule sig i en årrække. Så skal han skjule sig resten af sit liv. Jeg har hørt et rygte om at han er et eller andet sted i Jylland, men det kan jeg jo ikke få bekræftet. Hvis ikke vi havde fået sat kameraer op i stalden, var det jo aldrig blevet opdaget hvad der var sket med Florica og så var det bare blevet til at hun nok bare var lidt sær nogle dage, slutter Stina.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald