Hestene i Ukraine har fortsat brug for hjælp

14-04-2022 15:47

Christine Krogh Frausing
Skribent

Heste i Ukraine har forsat akut brug for hjælp, da kampene i syd og øst intensiveres. I stedet for at flytte heste ud af landet, forsøger det ukrainske rideforbund at samle hestene i lejre

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Kee Nørgaard Frandsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Kampene i Ukraine intensiveres forsat i Syd og Øst, hvilket betyder at Ukraine stadig behøver akut hjælp til både mennesker og dyr, skriver Horse & Hound.

Da det gav mange problemer at forsøge at køre heste ud af Ukraine igennem Polen, og videre igennem Europa, har det Ukrainske Ride Forbund lagt en ny plan. Nu forsøger man at samle hestene i lejre, hvortil man kan køre forsyninger som mad, vand mm. til hestene. Selvom "the British Equestrians for Ukraine", har allerede sendt masser af forsyninger til Ukraine, og de ligeledes fortsætter med at oprette fonde og koordinere transporten af nødhjælpen, er det nødvendigt med mere hjælp.

– BEU har samarbejdet med både Storbritannien og med parter i Europa og Ukraine, og indtil videre har BEU hjulpet ni lastbiler med varer med at blive leveret, og hjulpet med finansiering til at holde faciliteter og personale til at hjælpe med logistik og koordinering, fortæller en talsmand fra BEU.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Formand for British Equine Veterinary Association vil i denne uge rejse til den polsk/ukrainske grænse, for at vurdere situationen blandt heste, og for at vurdere hvilke veterinærmidler der mangler. 

Derudover er han netop nu i gang med at koordinere en donation af forsyninger til heste, kæledyr og mennesker, der skal køres ind i Ukraine i lastbil. 

Alle der kan tilbyde hjælp, kan blandt andet melde sig her.

Kilde: Horse & Hound

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen