Hingstedag med store bedækningspræmier

07-04-2013 15:08
Avl

Det bliver et brag af en hingstefest, når HingsteNet.dk ved Hobro og Stald Tougaard ved Viborg slår dørene op for 8. gang til den årlige hingstedag i Viborg den 13. april 2013

Copyright Ridehesten.com
Mølleåens Golden Bahama.

Det begyndte i det små med under 10 hingste tilbage i 2006, men det er nu vokset år for år og i 2013 er det således rekorden med 29 hingste tilmeldt, hvoraf mange af dem donerer en gratis bedækning, som publikum kan vinde til deres hopper derhjemme på stutteriet eller for den private hesteejer som ønsker at blive hesteavler.  Ialt 22 hingste fra hele landet fordelt på 13 racer donerer bedækninger og der forventes et stort publikum i kampen om bedækningerne, der sammenlagt har en værdi af knap 60.000 kr. En række sponsorer har sørget for, at der er flotte gevinster til samlet værdi på 10.000 kr. til at vinde til hingstedagens store lotteri.

Til at bedømme hingstene i springning i år er tidligere international springrytter Rudolph Lauridsen, Roslev. Den mangeårige topdressurrytter og dyrlæge samt indehaver af Stutteri Klosterheden, Margit Ørum, vil bedømme dressurhingstene og mønstring. Iøvrigt er Hestens Værn igen i år medaljegiver med to mønstringsmedaljer til bedste mønster/hingstedagens gladeste hingst.

Hingstedagen starter kl. 9.30 om formiddagen med springing både for løs og med rytter.  Om eftermiddagen vil der være en blanding af mønstring, dressur ridning, gangartsbedømmelse af unghingste, kørsel for vogn med bl.a. Schleswigerhingste og pintobarock hingst samt hingste, der viser bedste påhit/show. Som alternativ showindslag har vi som altid frieserheste på programmet og ligeledes et nummer for de western interesserede.

Cafeteriæt på Stald Tougaard vil som sædvanligt sørge for beværtning, hvor der kan købes mad og drikkevarer.  Entre for at komme ind og se hingstedagen er 50 kr. inkl. katalog, og man kan dermed deltage i konkurrencen om de mange bedækninger, men også være med til at stemme om dagens hingst. Børn under 12 år har gratis adgang. For de mindste er der igen i år en spændende hoppeborg.

Præmieoverrækkelser af dagens vindere vil ske omkring kl. 18.00 alt. Hele arrangementet vil blive filmet og lagt på en DVD udført af PH film.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen