Hingstene dominerede i Odense

19-10-2016 14:27

Britt Carlsen

To af tre vindere i DRF's springchampionat under Odense Horse Show er kårede hingste. Første kvalifikaiton er nu afviklet i Odense og især de 5- og 6-årige heste imponerede stildommerne

Nyheden fortsætter efter annoncen

Desværre er det blot halvdelen af de kvalificerede 4-års heste, som er kommet frem til championatsfinalen ved Odense Horse Show sponsored by ECCO, og det satte sit præg på den generelle kvalitet i denne aldersgruppe, fortalte stilspringdommer Lorenz Linnet, til gengæld var der mere begejstring at spore hos dommerne, i klassen for 5- og 6-års heste. Hestene i springchampionatet skal gennemføre to kvalifikationer, hvorefter de bedste 20 i hver årgang mødes i finalen fredag. 

Dommerne Lorenz Linnet, Bo K. Møller og Kenneth Ernst gav points til ekvipagerne idag, og alle championatsdeltagere i springning skal på banen igen i morgen, hvorefter de 20 sammenlagt bedste går videre til finalen. 

Vinder af kvalifikationen i 4-års klassen blev Jesper Meyenburg og avlshingsten Bøgegården Gladiola e. Bøgegården's Graf's Stakkato med 8,5 foran Pernille Tribler/Cappucino PR med 84, og Kasper H. Hansen/Happy Feets Heartbeat ligeledes med 8,4.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Martin Neergaard og Darc de Lux e. Darco sejrede med 8,7 i klassen for 5-års heste foran Rikke Thingholm, som efter en skadespause igen er i sadlen på UVM deltageren Wi Fabregas e. Favorit Ask, de fik 8,6 points. Tre ryttere delte tredjepladsen med 8,3 points Rikke Haastrup Kristensen med to heste Crazy Daisy Z e. Crown Z og avlshingsten First Choice HT e. Favorit Ask samt Alexander Lundgaard Kjeldsen med Rosengårdens Citat e. CI Ci Senjor Ask.
Sidste års vinder af 4-års championatet Karen Møller Rohde og Fendi Ask e. Favorit Ask fik 8,2 points.

I klassen for 6-års heste blev det til sejr til avlshingsten Balou e Balou du Rouet redet af Kasper H. Hansen til 8,6 points foran Bruce Goodin og Chacceldi e. Chacco-Blue med 8,5 og igen var der flere ryttere om tredjepladsen Tina Wang Simensen red Sierra e. Stolzenberg til 8,3 points og det samme opnåede landstræner for springrytterne Lars Nørgaard Pedersen og Grafitti P e. Bøgegården's Graf's Stakkato.

Se hele resultatet HER.

 

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner