Hold varmen i kulden

23-12-2013 07:45

Sne og kulde er en daglig udfordring for hestefolket her i vinterperioden, men med sund fornuft, gode råd og det rette udstyr er det ingen kunst at holde varmen i stalden eller ridehallen

Copyright Ridehesten.com
Modelfoto: Ridehesten.com

Først og fremmest bør du se nærmere på dit aktivitetsbehov, når du færdes i stalden. Er du bare med og bruger det meste af tiden på at stå eller sidde og kigge på, eller arbejder og rider du? Naturligvis genererer din krop mere varme, når du bevæger dig og er aktiv, og du kan hjælpe dig selv ved at planlægge din dag i stalden, så du jævnligt skifter mellem mere aktive og mere passive opgaver. Når du er aktiv genererer du varme, men risikerer måske også at komme til at svede, så ved at skifte mellem aktiv og passiv fordeler du så at sige varmen jævnt over din tid ude i stalden.

Dit aktivitetsniveau er også vigtigt i forhold til, hvordan du bedst klæder dig på og dermed, hvordan du bedst holder varmen. Er du meget aktiv, så er det vigtigt med åndbart tøj og vigtigt, at du ikke bliver fugtig af sved inderst, da fugten kun vil gøre dig ekstra kold, når du på et senere tidspunkt fx står stille. Omvendt har du ekstra brug for beskyttelse mod regn og blæst, hvis du står stille, så kan du med fordel vælge beklædning, der ”lukker af”.

I magasinet Ridehestens januarnummer kommer i med mange flere tips og gode råd til, hvordan du bedst holder varmen i vinterkulden, så dagene i stalden bliver en (varm) fornøjelse.

Se meget mere i magasinet Ridehestens januarnummer.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen