Holsten har mistet en tophingst

14-01-2014 13:00

Britt Carlsen

Avl

I en alder af 30 år er den holstenske topbeskeler Contender død. Hingsten har været en af de mest betydende i Holsten de senere år

Contender lever ikke mere. Den internationalt anerkendte holstenerhingst e. Calypso II Ramiro Ladykiller xx- avlet af Niko Detlef, Dänschendorf, var en af betydeligste hingste i Holsteneravlen.

Contender blev kåret som reservesieger i Holsten tilbage i 1986 og har siden 2001 da stået til bedækning i Haselau på hingstestation Lienau. Alene i Tyskland er Contender far til 127 godkendte hingste og 1198 avlshopper.

De første tre år hingsten stod på station bedækkede han i Oldenburg og også i dette forbund er han blevet far til en lang række succesfulde afkom bl.a. hingstene Continue, Caius, Clinton, Cavador og Cashman.

I holsteneravlen er der født knap 1700 Contender-føl, og blandt disse har hingsten to gange stået med fløjhingsten ved kåringen i Neumünster:  I 1994 Camiros og 2006 Cubito . Af hans 53 godkendte sønner er 12 fortsat aktive i holsten , herunder Campamento , Com Air, Colander, Conteur og Contendro I og II. Den formodentlig mest betydende Contender-søn er Contendro I, det blev kåret i Neumünster tilbage i 1999. Den nu 16 –årige hingst har primært været benyttet i Hannoveraner avlen, og han er i dag far til 71 kårede sønner. Contendro blev sidste år solgt til Frankrig.

I sporten har Contenders afkom indtjent mere end 7.700.000 €. Contendersønnen Montender, trukket på en Burggraaf-hoppe vandt EM i springning i 2005 under Marco Kutscher 2005 efter parret året forinden havde vundet individuel og team bronze ved de Olympiske Lege i Athen. Andre succesfulde heste, der har Contender til far er Checkmate (Meredith Michæls- Beerbaum), den tredobbelte Hamburg Derby vinder Collin (Toni Hassman ), Con Air (Lars Bak Andersen, Otto Becker og Jose Maria Larocca) og Jörg Kreutzmann og Marco Kutschers Controe . I øjeblikket er det primært Chiara (Ludger Beerbaum), Carlo (Sergio Alvarez Moya ) og Colore (Hans -Dieter Dreher ), der holder Contenders fane højt i sporten.

Herhjemme er der 188 registrerede afkom efter Contender, bl.a. hans sønner Continue, Clayton M, Carpenter, Tannenhof's Conteur, Campbell, Cosmeo og Careful, der alle er kåret i Dansk Varmblod.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner