Hopperne ved hvilken hingst de vil ha'

08-12-2010 07:34

Maja Golles

Det er ikke kun verdensmesterskaberne, der foregik i Kentucky. En række kongresser inden for hesteverdenen har også fundet vej til hestenes hovedstad Lexington før og efter terminen for World Equestrian Games 2010. En af disse kongresser, ISER 2010, om reproduktionsrelaterede emner fandt sted i slutningen af juli
Copyright Ridehesten.com
(Foto: Jesper Møller Nielsen)

International Symposium on Equine Reproduction, forkortet ISER, har været afholdt cirka hvert fjerde år siden 1978. Konceptet er, at en nedsat arrangementskomite udvælger 250 forskere inden for hestereproduktion, som hver fremlægger et arbejde inden for feltet. 2010 udgaven af ISER foregik på universitetet i Lexington i staten Kentucky i USA. Dette var ikke helt tilfældigt, da der nok ikke noget sted i verden findes en større koncentration af hestedyrlæger og forskere i hestens sygdomme og reproduktion.

Læs artiklen om dette års ISER i decembernummeret af magasinet Ridehesten. Artiklen er skrevet af Jesper Møller Nielsen, specialdyrlæge i reproduktion hos heste, Ansager Dyrehospital.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen