Hot vinder af unghestechampionatet i dressur

09-03-2014 14:56

Bodil Nyholm Sørensen

Dansk Varmblods Hingstekåring 2014 | Vinderen af Blue Hors Unghestechampionat i dressur 2014 var populær ved både dommere og fremmedrytter, der begge delte et 10-tal ud til Hot Shot W
 

Torsdag blev de unge dressurheste fremvist under egen rytter i et FEI 5-års dressurprogram, mens de lørdag og søndag blev afprøvet af det engelske dressurikon, Carl Hester, ved fremmedryttertesten.

Den samlede vinder blev Hot Shot W e. Blue Hors Hotline/Kawango (opdr. Lisbeth Holm, Stutteri W, Hillerød), ejet af Helgstrand Dressage i Vodskov og redet af Severo Jurado Lopez. De to dommere Susanne Baarup Christensen og Birthe Lyder Nielsen var særligt begejstrede for hestens trav, som de betegnede som dejlig, elastisk og elegant med fine øgninger, og belønnede denne med et 10-tal. Også Carl Hester var begejstret, og udtalte bl.a.: - Den føles moden og op ad bakke, let at sidde på, ligger godt på tøjlen, meget ridelig for hjælperne, galoppen er op ad bakken, men kunne have mere spring bagfra, god selvbæring, god balance, en dejlig hest at ride, fantastisk trav, korrekt og afslappet skridt, tre meget gode gangarter, let at samle og let af længe. Elsker at ride den. Let at ride frem og tilbage. Han belønnede den med 10 for ridelighed og 9 for kapacitet. Det samlede resultat for Hot Shot W blev 928 point.

Den samlede andenplads gik til Gasolin e. Blue Hors Doolittle/Tiberias (opdr. Munkedal ApS, Odense SV), ejet af Klaus Munkedal i Glamsbjerg, og redet af Sanne Henningsen. Dommerne honenrerede blandt andet hesten med 9,0 for skridt og 9,5 for ridelighed, mens Carl Hester gav den 9,0 for både ridelighed og kapacitet. Det blev til et samlet resultat på 874 point.

Tredjepladsen i Blue Hors Unghestechampionat i dressur 2014 blev Lady Gaga e. Quaterback/Solos Landwind (opdr. Johannes Søndergård, Glejbjerg), ejet af Team Møllen v/Jørgen Christensen i Haderslev og redet af Nana Berg Christensen. Susanne Baarup Christensen og Birthe Lyder Nielsen belønnede bl.a. Lady Gaga med 9,5 for både trav og ridelighed, mens Carl Hester gav den 8,0 for ridelighed og 8,5 for kapacitet.

 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen