Hun vil ikke købe sig til en medalje!

09-03-2016 11:55

Verdens mest vindende dressurrytter igennem de seneste 25 år hedder Isabell Werth, og hun er top aktuel lige nu med to friske World Cup-sejre i år. I næste uge kan du opleve hende i en clinic ved Dansk Varmblods Hingstekåring, hvor hun deler ud af sine guldkorn

Copyright Ridehesten.com
Isabell Werth og Bella Rose ved CHIO Aachen 2014.

- Jeg ønsker ikke at købe mig til en medalje, men at ride mig til den, udtalte den tyske dressurrytter Isabell Werth under Global Dressage Forum 2013 i Holland, hvor hun var årets store navn.

Ved den lejlighed havde hun to af sine elever med, Nicklas Kaiser og Beatrice Buchwald, og her red Beatrice netop hoppen Weihegold, der på det tidspunkt endnu ikke havde debuteret i Grand Prix - og i 2016 har vundet to World Cup-kvalifikationer med Isabell Werth, og den første var endnu hoppen debut i Grand Prix Kür! Der er ingen tvivl om, at Isabell kan noget, som næsten ingen andre kan. 

Efter Global Dressage Forum 2013 skrev Jytte Lemkow i sin artikel i magasinet Ridehesten: "Dem, som har fulgt Isabell i hendes lange internationale karriere, har sikkert et billede på nethinden af en rytter, der er totalt fokuseret, som kan ride forrygende sidetraversader, som har turdet satse optimalt i fri trav og fri galop, og som på splitsekunder kunne afkorte hestene igen. Når dette var tilfældet i kürprogrammer blev og bliver en fri galop ofte direkte efterfulgt af en enkelt eller en dobbelt galoppirouette. Galoppirouetter er også en svær øvelse, som hun er mester i. Ja, når man er verdens mest vindende rytter, så må man være mester i næsten det hele. Isabell kan samle sig rigtig mange point ved at ride absolut præcist. Det er en færdighed, der kræver meget lydige heste, og under GDF 2013 fremgik det også, når Isabell underviste fra jorden, at hun vil have heste, der svarer prompte på hjælperne."

Interessant nok vil Isabell gerne have heste, der til en vis grænse er uartige. Hun har igennem sin sponsor Madeleine Winter-Schultze mulighed for at få alverdens fuldtuddannede Grand Prix-heste indkøbt til sin rådighed, men hun foretrækker selv at lave hestene. For hende er drivkraften og inspirationen arbejdet med at uddanne hestene og sporten i sig selv - ikke medaljerne som sådan. Hun kunne ikke drømme om at købe sig til en medalje!

Hvordan gør hun? Hvordan er hendes tilgang til uddannelse af heste i forskellige aldre? Hvad er hendes råd til de talentfulde ryttere i Herning, der står overfor en ny og spændende udendørssæson. Det og meget mere kan du opleve i den spændende, lærerige og inspirerende Skagen Fondene Clinic i Hal M’s Equsana Arena torsdag den 17. marts 2016 under Dansk Varmblods Hingstekåring i MCH Messecenter Herning.

De ekvipager, der deltager i clinicen er Daniel Bachmann Andersen med Blue Hors Zee Me Blue, Severo Jurado Lopez med N.O.H.'s Daijoubo, Nanna Skodborg Merrald med Gørklintgaards Quantico samt Alexandra Andresen.

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev