Hvem er årets KWPN-dressurhingst?

22-12-2022 06:36

Annika Knudsen Lorentsen

KWPN har nomineret tre hingste til den eftertragtede titel som årets KWPN-dressurhingst 2022. Det er Kjento, Vivaldi og Johnson TN

Copyright Ridehesten.com
Hans Peter Minderhoud og Glocks Johnson TN. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Snart bliver det afgjort hvilken hingst der løber med titlen som Årets KWPN-dressurhingst 2022, og valget står mellem tre hingste. Det beretter Eurodressage.com. 

Vinderen vil blive fundet igennem en afstemning, og vil blive udnævnt og æret i forbindelse med KWPN-kåringen fra den 1.-4. februar 2023. 

De tre hingste er Kjento e. Negro/ Jazz, Vivaldi e. Krack C/ Jazz og Johnson TN e. Jazz/ Flemmingh. For de to hingstes vedkommende, er det ikke første gang, at de er blevet nomineret til prisen, og en af hingstene har allerede vundet prisen tidligere. Kjento var nomineret til prisen sidste år, mens Johnson vandt den tilbage i 2019. 

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Fry og Kjento ved UVM 2022. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Den 7-årige Kjento er opdrættet af Ad van Os. Han er ejet af Van Olst Horses og rides af Charlotte Fry, som red hingsten til sejr ved UVM både sidste år og i år. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Vivaldi, der er opdrættet af A. Versantvoort, er særdeles eftertragtet i avlen, og han er far til mange succesfulde afkom i sporten, herunder elleve kårede sønner.

Johnson TN, som er avlet af P. van de Vleuten, er far til mere end 50 Grand Prix-heste. Han har i den grad sat sit aftryk på både avl og sport, og netop derfor har han en gang tidligere fået prisen som årets KWPN-hingst. Selv har han blandt andet deltaget ved OL og VM.

Læs mere her.

 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen