Hvem skal ride World Cup Finalen i springning?

23-03-2019 13:07

Annika Knudsen Lorentsen

Amerikanske Beezie Madden vender tilbage for at kæmpe om at vinde sin tredje titel ved World Cup Finalen i Göteborg Sverige, hun kæmper mod et stærkt felt, hvor mange tidligere mestre er repræsenteret

Copyright Ridehesten.com
Henrik Von Eckermann og Toveks Mary Lou er blandt ekvipagerne i FEI World Cup Finalen 2019.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Listen er afgjort og det er blevet bekræftiget at 35 atleter fra 18 forskellige lande er linet op og klar til at kæmpe i World Cup Finalen 2019, som afholdes i Scandinavium Arena i Göteborg, Sverige fra den 3. april til d. 7. april. 

Den amerikanske toprytter Beezie Madden vender tilbage til World Cup Finalen for at forsvare titlen som hun sidste år vandt for anden gang. Det bliver en hård kamp for den amerikanske stjerne, som skal kæmpe mod et stærkt felt for at vinde hendes tredje World Cup Finale.

Det er 41. gang, at der afholdes finale i den prestigefylde serie, i 1978 vandt østrigeren Hugo Simon og den dygtige hest Gladston, og han vender nu tilbage til Göteborg for at deltage ved World Cup-finalen 2019, som altså er femtene gang for Hugo Simon.

Værtsnationen vil med sikkerhed elske hvis den svenske deltager Henrik von Eckermann kan blive den første svenske vinder af en World Cup-finale, og som verdensranglistens nr. 12 ser han også skarp ud frem mod finalen. 

Henrik og Toveks Mary Lou viste blandt andet deres fantastiske partnerskab ved at spille en vigtig rolle i Sveriges succes ved FEI World Equestrian Games i 2018, hvor holdet vandt sølv. Men mon ikke ekvipagen får kamp til stregen af de individuelle sølv- og bronzemedaljetager fra mesterskabet; Martin Fuchs og Steve Guerdat, begge fra Schweiz.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Fuchs' præstationer med sin hest Clooney var i særklasse i Tryon, den grå superhest viste, hvor hård den er og at den stadig kan være oplagt og præstere en toppræstation på stævnets sidste dag.

For Steve Guerdat vedkommende har han tidligere demonstreret hans evner og han har allerede to World Cup titler med to forskellige heste, og hans anden sejr fandt sted netop i Scandinacium Arena for tre år siden. Han er i sit es når presset når kogepunktet, og det er nok præcis det der bliver en fordel, når han rider i ringen med Albfuehren's Bianca.

Der er også andre tidligere mestre, som i år har muligheden for at vinde deres anden titel. Den mest bemærkelsesværdige er tyske Ludger Beerbaum, som vandt den første tyske sejr i World Cup Finalen tilbage i 1993. Tyskerne har flere stærke kort, da også 2014-vinderen Daniel Deusser og 2011-vinderen Christian Ahlmann begge deltager i årets final. De er bevæbnet med heste som har haft en imponerende kvalifikationssæson.

Igennem tiden har kun fem kvindelige atleter taget titlen og alle dem har amerikanske rødder. I år er der otte kvindelige ryttere til start og blandt dem må amerikanske Beezie Madden, med sin to tidligere sejre, være favorit. 

Hele verden er godt repræsenteret, da der kommer ryttere fra følgende lande: Østrig, Belgien, Brasilien, Chile, Egypten, Estland, Frankrig, Tyskland, Italien, Japan, Polen, Saudi Arabien, Sydafrika, Spanien, Sverige, Schweiz, De Forenede Arabiske Emirater og USA. 

Se deltagerne ved finalen her.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen