Hvordan laver man en Grand Prix hest?

13-06-2018 13:45

Camilla Tiefensee Schrøder

...det var temaet ved et velbesøgt arrangement hos Herning Hestepraksis, hvor dyrlæge Niels Tellerup bød velkommen til en clinic med gode råd om ridning, pasning og fodring.

Copyright Ridehesten.com
EM-rytter Frederikke Strøm var en af dem, der delte ud af sine erfaringer ved clinic'en. Foto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Sportshestens optimale udvikling og præstation var temaet, da Hesteklinik Herning mandag aften inviterede til clinic med bl.a. berider Bo Kristoffersen.

Clinic’en tog udgangspunkt i springheste, men alle fik guldkorn og inspiration med hjem. Formålet var at tage ved lære af hesteverdenens mest succesfulde. Til det formål var Berider Bo Kristoffersen, EM-rytter Frederikke Strøm, dyrlæge Gorm Carson, Avler Jeanette Völz, beslagsmed Jan Krogh samt HHCare inviteret til at give gode råd.

– Der findes ingen drejebog for, hvordan man laver en Grand Prix hest, men det vigtigste er at kigge på heste og analysere dens behov, sagde Bo Kristoffersen, da han gav gode råd til testrytter Frederikke Strøm. På professionel vis fremviste hun Gammelgaards Carola frem i ridehallen på Herning Hesteklinik. Unghesten efter Companiero/Aston tog det ganske pænt, selv om der sad over 100 besøgene i hallen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Efter fremvisning i ridehallen var der tid til spændende paneldiskussion. En militaryrytter spurgte: Hvad gør man i varmen, når man skal konditionstræne hesten. Den sveder meget, er det synd at træne, når det er varmt?

Bo Kristoffersen og Gorm Carson var enige: Man skal ride efter forholdene og sørge for vand og elektrolytter. Helt praktisk kan man tilsætte æblemost i vandet for at få hesten til at drikke mere. Men en hest skal også kunne tåle at arbejde i varmen, så kig på hesten, analyser hvor meget den kan klare og rid efter forholdene.

Holdbarhed blev det store diskussionspunkt, for hvis hesten skal nå til Grand Prix, skal den holde. Det gælder for alle heste. Panelet foreslog at lave årlige sundhedstjek for at komme skaden i forkøbet. Det og kontinuerlig, men varieret træning på forskelligt underlag sammen med en fornuftig fodring giver en holdbar hest. Så kig på din hest og se, om den trives!

Aftenens vært Niels Tellerup og foderfirmaet HHCare var fuldt ud tilfredse med arrangementet. Det var de besøgene også, de fik ud over en masse gode råd og 20% på alle tilskudsprodukter fra TRM, Equine America og Boehringer Ingelheim.

/Pressemeddelelse

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen