Hyrm og Hoffmann tog guldet!

03-10-2021 20:51

Maria Lerche Mortensen

Som noget helt særligt bestod årets guldvindende hold af to søskendepar, der i mange år har gået og talt om at danne et hold ved Agria DRF-mesterskabet for klubhold. I år blev det en realitet og guldet kom til Vejle Rideklub

Copyright Ridehesten.com
De erfarne unge damer vidste præcis hvordan sådan en æresrunde for hold skulle skæres. Foto: Ridehesten.com/ Maria L Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Solrød Rideklub har i denne weekend haft et tæt program, så da vinderne af Dressurens Venner Cup var kåret, fortsatte dagens holdkonkurrencer straks. Denne gang et meget spændende Agria DRF mesterskab for klubhold i dressur. Allerede efter den indledende dag, havde Vejle Rideklub lagt sig i spidsen, men Billund Sportsrideklub pustede dem lige i nakken.

Holdmesterskaber og den dertilhørende holdånd kan hurtigt løfte stemningen, så selvom det var gråvejr og regnen dalede ned, var stemningen både god men også spændt. Solrød Rideklub havde gjort et godt arbejde med bl.a. flot udvalg i cafeteriaet og en nyharvet fremvisningsbund for hver ottende rytter i A-finalen.

I dag var der spænding til sidste rytter, for det var nemlig de to bedst placerede hold der startede som nr. syv og otte. Den sidste Billund-rytter, Anders Uve Sjøbeck Hoeck med Blue Hors Zwobber lagde pres på Vejles sidste rytter, da han indkasserede 76,886 %, men pigerne fra Vejle var iskolde og endte med at tage sejren med hjem.

Vejle Rideklub opnåede 443,397 % og dermed blev det sølv til Blue Hors-holdet, der startede for Billund Sportsrideklub og fik en samlet score på 442,306 %. Bronzemedaljen tog Hestehavens Rideklub hjem med, efter et samlet resultat på 422,243 %.

Copyright Ridehesten.com
Guldholdet fra Vejle Rideklub bestående af Nicole Hoffmann, Sara Aagaard Hyrm, Sandra Aagaard Hyrm og Josefine Dahl Hoffmann. Foto: Ridehesten.com/ Maria L Mortensen

Som noget helt særligt består Vejle Rideklubs vinderhold af to søskendepar, nemlig Josefine (24) og Nicole Hoffmann (26) og Sara (20) og Sandra Aagaard Hyrm (23). Pigerne havde i flere år snakket om at lave et hold.  Ved DRF-mesterskabet for U25 i år, hvor både Josefine og Sandra deltog, blev der lavet en aftale om at starte holdmesterskabet i år. Blandt andet fordi der skal være mindst to, men maximalt tre, seniorryttere på holdet og fordi alle pigerne i år havde heste der kunne stille til start i de forskellige klasser.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Josefine Dahl Hoffmann og RGS Finest Alegra e. Finest/ Ampère (opdr. Silje Marie Fagertun Kristiansen), lagde hårdt ud i en LA5 til 78,222 %. -Jeg havde en mega god tur, den er jo kun 6 år, men jeg synes at jeg havde bedre flow i mine traverser i dag, skridtovergangene kørte også i dag. Og den laver ikke nogen fejl, fortæller Josefine, der kun har dannet par med hesten siden december sidste år og startet to stævner og 6-års championat forud for mesterskabet.

Copyright Ridehesten.com
Nicole Hoffmann og Nyhøjs Monique. Foto: Ridehesten.com/ Maria L Mortensen

Nicole Hoffmann med Nyhøjs Monique e. De Noir/ Ibsen (opdr. Carsten Nyhøj Kristensen) opnåede i dag 65,675 % i MB1 – Min tur har været rigtig fin, altså den leverer et stabilt program, fortæller Nicole og fremhævede galopprogrammet som højdepunkt, foruden Nyhøj Miniques yndlingsøvelse; øgninger. Faktisk havde Nicole endnu en hest i spil da hun skulle vælge hvem hun ville starte mesterskabet på - Nu valgte jeg at tage den jeg har kendt i længst tid, fordi den ved jeg – at den laver ikke nogen fejl, den gør hvad jeg beder den om, fortæller Nicole om den mørke hoppe.

Copyright Ridehesten.com
Sara Aagaard Hyrm og Atterupgaards Cooper. Foto: Ridehesten.com/ Maria L Mortensen

Sara Aagaard Hyrm og Atterupgaards Cooper e. Charmeur/ Gribaldi (opdr. Atterupgaard) var i år førstereserve ved UVM for 7-års heste, idag scorede ekvipagen 73,903 % i MB2. - Jamen jeg havde en rigtig god tur, det var meget mere afslappet. Og jeg havde meget mere fokus fra ham så vi kunne give den gas og få en rigtig god fornemmelse, fortæller Sara og fremhæver travturen og Coopers altid rigtig flotte changementer som højdepunkter.    

Copyright Ridehesten.com
Sandra Aagaard Hyrm med Cavanillas-W. Foto: Ridehesten.com/ Maria L Mortensen

Sandra Aagaard Hyrm med Cavanillas-W e. Florett.com var sidste ekvipage i mesterskabet, og selvom Sandras holdkammerater havde gjort det rigtig godt, skulle Sandra ride til for at holde Billund Rideklub bagved. - Jamen jeg tror at der var lidt pres på, De var ret gode dem fra Blue Hors, må man sige. Jeg fik at vide at jeg skulle ride sikkert - så det var det vi gjorde, fortæller Sandra der indkasserede 71,228 % i Prix St Georges. Sandra fremhæver travturen som et højdepunkt for sig og synes desuden at der var flere højdepunkter i galoppen også. 

Se resultater fra stævnet her.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen