Imponerende løsspringning

06-09-2008 18:16

Britt Carlsen

Avl
De 3-årige danske varmblodshopper, som i dag blev præsenteret i løsspringing ved Dansk Varmblods Eliteskue på Vilhelmsborg imponerede både hvad angår type og talent
Copyright Ridehesten.com
Blandt de mange særdeles velspringende hopper befandt sig også den datter-datter af den tidligere topspringhest Lavitta, som med Charlotte Lund i sadlen fejrede triumfer på springbanerne herhjemme og i udlandet. Rebbølgårds Chanel e. Chico's Boy lignede sin berømte mormor på en prik, og hun løste også opgaven over forhindringerne på samme fremragende vis.

Den tidligere landstræner for seniorspringrytterne, Jens Trabjerg kunne næsten ikke blive ved med at finde superlativer til at beskrive de 3-årige hopper, som blev vist for dommere og publikum i løsspringning. Alle sprang de med imponerende overblik og overskud, og de fik rigtig vist deres potentiale over forhindringerne. Dansk Varmblod har opdelt avlen i en springbetonet og en dressurbetonet afdeling, og det er ved at sætte tydelige spor i afviklingen af løsspringningen, hvor flere hopper gav løfter om kapacitet og potentiale til de helt store opgaver på de internationale springbaner. Egentlig er hopperne tiltænkt en fremtid som møder til kommende generationer af rideheste, men en del af disse hopper kommer vi også til at gense på konkurrencebanerne i fremtiden. Hopperne er udtager ved sommerens hoppekåringer rundt om i landet, og det er cremen af årgangen, som denne weekend er samlet på Det Nationale Hestesportscenter ved Århus. Hopperne skal igen vurderes af dommerne for at afgøre, om deres eksteriør og talent kan honoreres med en guld, sølv eller bronzemedalje, som tildeles hoppernes opdrættere.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen