Individuelt DM i mounted games

09-05-2013 07:28

Maja Golles

Den kommer til at stå på fart, spænding og hård konkurrence når Mounted Games Association Denmark i weekenden afholder de individuelle danmarksmesterskaber i mounted games i Gilleleje

Copyright Ridehesten.com
14-årige Alberte Blume Kjøller fra Gilleleje, der i år repræsenterer Danmark på u14 landsholdet er til start i weekenden. (Foto: Privat)

Mounted games er slet og ret en ekstraordinær sportsgren, og derfor bliver det en oplevelse med mere action, kampgejst og ikke mindst tempo end det man normalt forbinder med dansk ridesport. Og der er ingen tvivl om, at oplevelsen bliver særlig for både deltagere og tilskuere.

Mounted games er en meget publikumsvenlig sport og med rekord mange tilmeldte ryttere fra hele landet, lige fra debutanter til garvede landsholdsryttere bliver der noget at heppe på, mens rytterne kæmper om guldet.

Danmarks bedste mounted games rytter skal findes i aldersgrupperne for U17 og senior. Det kræver god fysik, stærkt fokus og et tæt samarbejde mellem hest og rytter at udføre de 22 “races”, der udgør sporten mounted games. Mounted games kan også rides som par, hvor man er to ekvipager, og som hold med fem ekvipager, men i weekenden står hest og rytter alene, når der rides individuelt. Det bliver en sjov, men også nervepirrende konkurrence, der i sportens ånd er akkompagneret af glæde og kammeratskab mellem rytterne.

Fredag rides mellem 16.00 og 19.30, lørdag fra 9.00 til 17.30 og søndag fra 8.00 til 18.30. MGA-DK byder alle interesserede velkommen på Græstedvejen 38 i Gilleleje til en spændende weekend med god ridning og højt humør.
Weekendens mesterskab er mounted games sæsonens første store stævne i Danmark, en sæson der også senere byder på de individuelle verdensmesterskaber, en konkurrence der i år afholdes i Danmark, nærmere bestemt på Vallensbæk Ridecenter.

Læs også om mountedgames-landsholdets tur til VM i New Zealand i Ridehestens aprilnummer!

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen