International GP-sejr til Dupont

04-05-2024 22:04

De danske ryttere har i dag leveret mange flotte præstationer til det internationale dressurstævne i Aalborg. Sideløbende med det internationale stævne afholdes der også landsstævne, som blandt andet bød på Grand Prix i dag

Nyheden fortsætter efter annoncen

Endnu en travl dag er gået i Aalborg Sportsrideklub, der både er vært for det internationale stævne, Aalborg Dressage Event, og landsstævnet, der foregår sideløbende med. Dagen bød på blandt andet Grand Prix Kür og U25 Grand Prix Kür i de internationale klasser, mens der også blev vist svær dressur i de nationale klasser med både Grand Prix og Intermediare I på programmet. 

I dag fik ungrytterne lov til at åbne ballet, da allerede kl. 08 i morges tog hul på programmet til det internationale stævne. Frederikke Gram Jacobsen sørgede atter for en sejr, da hun igen i dag leverede et program med højt niveau på Rgs Finest Alegra e. Finest/Ampere. Det vindende makkerpar red i dag til 72,059 og sejrede dermed i klassen.

Copyright Ridehesten.com
Frederikke Gram Jacobsen og RGS Finest Alegra. Foto: Ridehesten.com/Aviaja Vindum Hansen

Ikke langt efter fulgte Sophia Boje Obel Jørgensen Highfive Fuglsang e. Grand Galaxy Win/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Anne Dorte Riis Meyland), der red til 71,667%. På tredjepladsen fulgte Liva Addy Guldager Nielsen og Don Caballero e. Blue Hors Don Olymbrio/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Jytte Strangholt og Kurt Nørskov) med 69,019%. 

Copyright Ridehesten.com
Sophia Boje Obel Jørgensen og Highfive Fuglsang. Foto: Ridehesten.com/Aviaja Vindum Hansen

I Grand Prix Kür-klassen var der kun tre ryttere til start, og her formåede Rikke Dupont at ride sig til en sejr med Grand Galiano e. Grand Galaxy Win/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Lotte og Gert Buchhave). Parret dansede sig elegant og flydende igennem programmet, men et par småfejl i blandt andet den frie trav og i etterne kostede lidt point. Parret sluttede på 71,115%. 

Copyright Ridehesten.com
Rikke Dupont og Grand Galioano. Foto: Ridehesten.com/Aviaja Vindum Hansen

Andenpladsen i klassen gik til den finske rytter Ville Vaurio med Dante NL e. De Niro 6/ Atlantas Xx, mens Lone Madsen og Heslegaard's Rosmarin e. Heslegaard's Rubin/ Haslegaard's Louis (opdr. Stutteri Heslegaard) blev nr. 3 med 67,880%. 

Hos U25-rytterne, der ligeledes red kür i dag i U25 Grand Prix, blev det til en sejr for Alexander Helgstrand og Super Mario e. For Compliment/ Royal Dance. Parret red sig igennem küren til Beatles-tema med flot overskud og flere højdepunkter, hvor blandt andet pirouetterne og den afsluttende piaffe-pirouette lykkedes godt. De sluttede dermed på 74,285%.

Sara Aagaard Hyrm og Atterupgaards Cooper e. Charmeur/I.P.S. Gribaldi (opdr. Atterupgaard) red ligeledes et flot kürprogram, som indbragte dem en score på 73,790% og placerede dem lige efter Alexander. Tredjepladsen gik til Cecilie Dybro Jensen og Blue Hors Bentley e. Belissino/ Weltmeyer, der opnåede 69,145%. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

I den internationale ponyklasse blev det også til et suverænt dansk topfelt. Her red Filippa Jæger Jensen og Crown Charm of Royal e. Casino Royal K WE/ Monte Cristo sig til en sejr, da de opnåede 71,667%.

Andenpladsen gik til Rikke Maria Schoubye Johansen og Lykkesholms Cyperb e. Lukas 163/ Maior Domus, der red til 70,856%, mens Caroline Mortensen og Morgensterns Dakar e. Fs Don't Worry var blot få decimaler efter dem med 70,496%. Ligeledes gik de øvrige danske placeringer til danske ryttere, hhv. Nynne Dietz Viborg og Cecilie Gautier Christensen. 

Samme mønster gjorde sig gældende hos juniorrytterne, hvor klassens fem placeringer også her gik til de danske ryttere. Clara Cordes Arnkjær sejrede sammen med Brianna e. Bøgegaardens Boney M/ Blue Hors Romancier (opdr. Inga og Løngstrup Christiansen) med en score på 70,735%, og Cornelia Munch Sinding indtog sammen med Lord Hamilton e. Lord Loxley/ Don Primero andenpladsen med 69,314%. Josephine Gert Nielsen og Bravio Bianco e. Belantis/ De Niro 6 fulgte tæt efter med 69,020%. På fjerde- og femtepladsen blev det til en placering for Anna Teibel Raben og Theresa Rosenkilde. 

I den nationale Grand Prix-klasse var Lone Madsen atter at finde på startlisten, danne gang med Heslegard's Ragnhild e. Heslegaard's Rubin/ Haslegaard's Louis (opdr. Stutteri Heslegaard). Her blev det til en sejr for ekvipagen, der opnåede 66,433%. I den nationale Intermediare I-klasse red Maria Mejlgaard Jensen en sejr hjem på Sushi e. San Amour/ Fürst Heinrich med 67,149%. 

I morgen gælder det kür-klasserne for både pony-, junior- og ungrytterne til det internationale stævne, mens det nationale stævne byder på blandt andet Grand Prix Special og Prix St. George. 

Aalborg Dressage Event: start- og resultatlister. 

Landsstævnets start- og resultatlister. 

Ridehestens fotograf har i dag fotograferet de internationale klasser, mens der i morgen vil blive taget billeder af de nationale klasser. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner