Jan Pedersen netop udnævnt til Ridder af 1. grad

29-04-2019 16:28

Dansk Varmblods formand igennem 25 år, Jan Pedersen, er i dag blevet udnævnt til Ridder af 1. grad af Dannebrogsordenen

Copyright Ridehesten.com
Jan Pedersen foran Amalienborg Slot. Foto: Privat.

Jan Pedersen, Arden, har været formand for Dansk Varmblod siden 1994 og er den første til at have trådt ind i sit tredje årti på formandsposten.

I 2004 blev Jan Pedersen slået til Ridder af Dannebrog for sin store indsats for den danske ridehesteavl, og i dag er han netop blevet udnævnt som Ridder af 1. grad af Dannebrogsordenen.

H.K.H. Prinsesse Benedikte, som er protektor for Dansk Varmblod, blev i lørdags i anledning af sin 75-års fødselsdag fejret på Koldinghus Slot, hvor Dansk Varmblod stod bag et meget flot hesteshow som en hyldest til fødselaren.

I anledning af sin fødselsdag i dag havde H.K.H. Prinsesse Benedikte valgt at betænke Jan Pedersen med udmærkelsen Ridder af 1. grad af Dannebrogsordenen. Ordenen blev overrakt under et hyggeligt arrangement i prinsessens private gemakker på Amalienborg Slot, hvor prinsessen holdt en tale, og der blev talte om det forrygende show i Kolding.

Det er en dejlig dag. Jeg er beæret og stolt, fortæller Jan Pedersen, der efterfølgende skal til audiens hos hendes majestæt Dronningen.  

Jan Pedersen, der er pensioneret handelsskolelærer, gift med Bodil Marie Toftdal Pedersen og har tre døtre, har siden 1999 ligeledes været formand for den internationale paraplyorganisation WBFSH (World Breeding Federation for Sport Horses), der samler 76 ridehesteavlsforbund under sig.

Copyright Ridehesten.com
Ridder af 1. grad af Dannebrogordenen.

Info

Danmark har to kongelige ridderordener

Dannebrogordenen blev indstiftet i 1671 og havde dengang kun én grad – betegnet Hvid Ridder. I 1808 blev den dog inddelt i flere grader, og kredsen af dekorerede blev udvidet til også at omfatte borgerligt fødte personer. Med en række mindre senere ændringer er bestemmelserne fra 1808 fortsat det formelle grundlag for Dannebrogordenens anvendelse.


Ridder af 1. grad af Dannebrogordenen

Graden består af et hvidemaljeret latinsk guldkors med røde kanter i transparent emalje. Over korset er den tildelende regents kronede monogram.

Korset bæres af mænd, og i øvrigt til uniform, i korsbånd, med roset; kvinder i civil påklædning bærer korset i sløjfe, med roset. Ordenen bæres på brystets venstre side.

Korset måler ca. 60 x 28 mm
Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen