Janssen rådgiver belgisk dressur

07-03-2013 16:38

Hollandske Sjef Janssen er blevet hyret af det belgiske rideforbund, som teknisk rådgiver inden for dressur

Copyright Ridehesten.com
Sjef Janssen. (Foto: Ridehesten.com)

Den tidligere hollandske landstræner i dressur, Sjef Janssen, vil blive ansvarlig for koordineringen og struktureringen af belgisk dressur, startende med Grand Prix-rytterne.

63-årige Janssen erstatter den tidligere tyske O-dommer Volker Moritz, der var ansat som belgisk holdleder i OL-året 2012, og hvis kontrakt ikke blev fornyet.

Nyheden om Janssens ansættelse kommer som en overraskelse for de fleste, fordi han gennem den seneste tid har skåret en del ned på antallet af elever, for at skulle arbejde mindre og kunne fokusere mere på de kunder, som træner hos ham fast med flere heste, i Erp, Holland, hvor han bor. Hans elever tæller blandt andre Matthias Rath og Kristy Oatley. Han angav helbredsmæssige årsager som grund til nedskæringen i antallet af elever, hvor han blandt andet opsagde samarbejdet med topryttere som Adelinde Cornelissen og Patrick Kittel.

Det bliver interessant at følge, hvordan Janssens vil implementere sine ideer for belgisk dressurs fremtid, da mange belgiske ryttere er klassisk uddannede og alt andet lige kan være modvillige mod at underlægge sig nye og anderledes træningsmetoder.

Størstedelen af de belgiske Grand Prix-ryttere blev hverken informeret eller konsulteret omkring ansættelsen af Janssen, så man er også usikre på fremtiden, og det endda på i et år, der blandt andet byder på EM i Herning.

På fredag forventer man, at der vil blive offentliggjort flere detaljer om ansættelsen af Janssen og hans fremtidige funktion.

Kilde: Eurodressage

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald