– Jeg blev kimet ned med henvendelser

19-04-2021 18:54

Annika Knudsen Lorentsen

I sidste uge satte Kaya Knudsen hoppen Zafira Spudalshøj til salg på Ridehesten, og kort efter begyndte det at vælte ind med henvendelser via telefon og SMS. Zafira er næsten solgt, og derfor har Kaya indskrevet i annoncen, at hun er reserveret. Det forhindrer dog ikke folk i at tage kontakt, for de ønsker at komme på venteliste, såfremt den aftalte handel ikke bliver til noget

Copyright Ridehesten.com
Zafira og Kaya. Foto: Privat

Den sorte Dansk Varmblods-hoppe Zafira Spudalshøj e. Tailormade Temptation/De Noir (opdr. Peter Jensen) blev i sidste uge sat til salg på Ridehesten, og hun sælges direkte fra sin avler. Det er Kaya Knudsen, der har redet hoppen de seneste år, og hun har flere gange hjulpet avleren med at ride hans heste. 

– Avler vil ikke blive ved med at avle, og derfor ønsker han kun at beholde et par heste. Det betyder, at Zafira skal sælges, forklarer Kaya og fortsætter:

– Min telefon har ringet hele tiden siden hun blev sat til salg. Og selvom hun nu er reserveret, så ringer folk fortsat, fordi de gerne vil stå i kø til hende. 

Succes med første køber
Den første rytter, som var at prøve Zafira, vidste med det samme, at Zafira skulle være hendes nye hest. Og det er netop hende, som Zafira nu er reserveret til. 

– De er et rigtig godt match. Hun mistede for et år siden sin elskede hest på tragisk vis, og Zafira kommer ud af samme stamme som hendes tidligere hest. Netop fordi, hendes tidligere hest også var avlet hos Spudalshøj var hun så varm på Zafira, og selvfølgelig fordi, hun har det mest fantastiske sind, ligesom købers tidligere hest også havde, forklarer Kaya og fortsætter:

– Zafira skal i handelsundersøgelse fredag eftermiddag, og hvis alt går som forventet, er hun solgt. 

Copyright Ridehesten.com
Zafira har været redet i både springning og dressur, og egner sig godt til rytteren, der gerne vil ud og ride stævner. Foto: Privat

Har været glad for Zafira
Kaya har været rigtig glad for Zafira, som er den af avlerens heste, hun har haft længst. Hun har ikke selv haft sin egen store hest endnu, men hun har hele tiden haft nok at ride på. 

– Jeg har været glad for at ride Zafira. Jeg har hele tiden haft forskellige heste, som jeg har haft mulighed for at ride på, og derfor skal jeg først have min egen hest når jeg er færdig med min uddannelse om et år. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner