– Jeg får aldrig en hest som ham igen

15-12-2016 17:03

Sådan lyder ordene fra Henriette Dam Westergaard, som i 2014  vandt individuelle guldmedaljer ved både det danske og nordiske mesterskab for ungryttere på hesten Leopold. Hesten skiftede nemlig ejer til en dansk ponyrytter i søndags

Nyheden fortsætter efter annoncen

I 2014 stormede Henriette Dam Westergaard og hesten Leopold e. Loudini/Temple Wind Xx (opdr. Finn Ejlersen) ind på det danske ungrytterlandshold efter at vinfr næsten alt, hvad de startede. Det resulterede i en udtagelse til nordisk mesterskab, som kastede en guldmedalje af sig både for hold og individuelt.
Kort tid efter sikrede de sig også det danske mesterskab individuelt og sluttede året af med en sejr til JBK  og vinder af ECCO Cup-finalen.
Henriette startede sidste år på sygeplejerskeuddannelsen og i den forbindelse er tiden blevet knap, når alting skal gå op i en højere enhed.
– Vi har haft i tankerne at han skulle sælges, så det var lidt planen. Vi har dog ikke ville reklamere med det, da det var vigtigt for, at det blev den rette rytter, som havde kemien med Leopold fortæller Henriette.

Copyright Ridehesten.com
Leopold er allerede faldet rigtig godt til hos Mathilde
Nyheden fortsætter efter annoncen

I forbindelse med træning snakkede Henriette og hendes mor med deres træner, Susanne Barnow, om at de legede med tanken om salg, og blot et par dage efter ringede Susanne og sagde, at hun havde en kunde, som ledte efter en lærehest ligesom Leopold. 
Det tog kun få dage fra ponyrytter Mathilde Iversen prøvede Leopold for første gang til, at han skiftede stald og blev lærehest for Mathilde.
Det var hos Henriettes morfar, at Henriettes mor for ni år siden købte Leopold til Henriette. Hun har derfor selv redet Leopold op til i dag at kunne gå Grand Prix.
– Jeg kan kigge tilbage på en helt fantastisk rejse med Leopold velvidende om, at jeg aldrig får sådan en hest igen, slutter Henriette.

Vil du læse mere om Henriette? Så find december bladet fra 2014 frem, der skrev vi nemlig en artikel om hende og Leopold.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen