- Jeg vidste, at finalen ville blive svær

14-07-2014 17:21

Ridehesten har fanget Europas femtebedste ungrytter Anna Zibrandtsen. Her fortæller hun om sine oplevelser ved EM i Arezzo, hvor det trods farlige kamerær lykkedes hende at ride sig fra en 22. plads første dag til en afsluttende femteplads

Anna Zibrandtsen og Detroit e. Dimaggio/ Lord Liberty G har været en del af det landshold, der i weekenden repræsenterede Danmark ved EM for juniorer og ungryttere. Torsdag vandt holdet - der foruden Anna Zibrandtsen bestod af Kathrine Springborg på May Candeloro, Emilie Toft Holm på Ramia Lox og Mille Larsen Warncke og Langkjaergaards Donna Fetti - bronze, og søndag blev det til en individuel femteplads til Zibrandtsen.

Hvor tilfreds er du selv med resultatet?
- Jeg syntes, at vi har planlagt sæsonen således, at Detroit har toppet på det rigtige tidspunkt. Første dag var der desværre blevet stillet et kamera ind på banen, som ikke var der, da vi trænede . Det reagerede Detroit og flere andre heste på. Vi endte dermed helt nede på en 22. plads. Tænkte egentlig, at det nok var umuligt at ride sig op i top-5, men det gjorde vi! Med Detroit har young rider været et delmål på vej mod GP, da jeg virkelig tror på at han vil brillere der.

Hvordan var din oplevelse af dit finaleridt i går?
- Jeg vidste, at finalen ville blive svær, da küren er ret svær og Detroit meget lydfølsom. Jeg håbede selvfølgelig på at kunne gøre det godt, og målet var også bronze. Detroit var på tæerne, og det krævede, at jeg i endnu højere grad skulle bevare roen - men det formåede jeg ikke. DeDe var ellers så meget bedre i kontakt i dag, men også fyldt med nerver, og samtidig vil jeg for meget, og så bliver det ikke optimalt.

Hvad har været dit bedste ridt? 
- Mit bedste ridt var helt klart ICY. Jeg kunne ånde imellem øvelserne - selvfølgelig var der ting, som jeg synes, jeg skal gøre bedre. Men ting tager tid.

Over hele stævnet, hvad har været højdepunktet for dig?
- Jeg syntes personligt, at vi som ekvipage har udviklet positivt dag for dag. Jeg vil også gerne nævne, at under EM var landstræneren, chef d'equipe og ikke mindst landsholdsdyrlægen rigtig professionelle. Det er basis for, at vi ryttere kan præstere optimalt! Jeg tror også, at de landsholdssamlinger med landsholdstræner og dommer, vi har fået indført, giver pote - men måske skulle hestefysioterapeut og dyrlæge også blive en del af samlingerne. Faciliteterne og arrangørerne har også været i top! Stor ros til dem!

Hvordan har Detroit klaret både turen og konkurrencerne?
- Turen til Arezzo var hård for hestene. Heldigvis har vi en lastbil, hvor hesten står rigtig stabilt. Da vi kom derned gav jeg Detroit to skridtdage, hvor han kunne komme sig, hvilket, jeg tror, var klogt. Vejret har ikke været for varmt de dage, vi skulle ride, så hestene har ikke skulle vænne sig til så meget. Og der var god ventilation i staldene.

Hvad har du fordrevet tiden imellem klasserne med?
- Meget af tiden går med at DeDe (Detroit, red.) skal ud på skridtture et par gange om dagen. Jeg bruger også tid på at heppe på alle de danske ryttere og selvfølgelig lure nogle tricks af hos andre! Foruden det, er det fantastisk vejr og samtidig har stævnepladsen en pool.

Hvad er det første, du skal, når du kommer hjem til Bregnerødgård?
- Når jeg kommer hjem har jeg en masse heste der skal kysses på mulen! Og DeDe skal selvfølgelig have et ekstra stort et! Så skal vi evaluere turen, og sætte nye mål! DeDe skal derefter have en roligere periode, inden træningen frem mod U25 går igang. Jeg vil samtidig gerne takke alle dem som bakker os op hjemmefra, det betyder rigtig meget. Og det gør det muligt!

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen