Jubilæum med fagligheden i centrum

19-08-2019 07:55

Marie Helene Rigård Rohleder

Dyrlæge, kiropraktor og indehaver af EquiMove, Marianne Dahl-Jensen, fejrede 10-års jubilæum ved at invitere alle til et gratis arrangement proppet med faglige foredrag om rytteropstilling, bidtilpasning, læringsteori og meget mere 

Copyright Ridehesten.com
Dyrlæge Marianne Dahl-Jensen holdt 10-års jubilæum med et stort arrangement med faglige foredrag.

Dyrlæge og kiropraktor Marianne Dahl-Jensen lever af at læse hestens krop. Hun forsøger hver dag at hjælpe hesteejere med at finde ud af, hvad der udfordrer deres hest i at kunne bruge sig selv rigtigt. 

Copyright Ridehesten.com
Marianne Dahl-Jensen fra EquiMove

Marianne Dahl-Jensen står bag firmaet EquiMove, som ligger i Ry. Søndag d. 18 august fejrede hun 10-års jubilæum. Til festen var der inviteret en håndfuld særligt udvalgte fagpersoner, som holdt faglige oplæg hele formiddagen og om eftermiddagen deltog to demoryttere, som fik undervisning foran publikum. Arrangementer var gratis og velbesøgt af over 100 hesteinteresserede. 

– Jeg ønsker at gøre faglig viden mere tilgængelig for den almindelige hesteejer. Vi vil alle vores heste det bedste, men det kræver, at vi bliver klogere på eksempelvis hestens bevægelsesmønster, læringsteori og rytteropstilling, siger Marianne Dahl-Jensen. 

Copyright Ridehesten.com
Marianne Dahl-Jensen med sin hest Finn.

Jubilæumsprogrammet bød blandt andet på foredrag af Susan Kjærgård fra Blue Berry Hill, som fortalte om læringsteori ved hesten, Stine Joy som er uddannet i Centreret Ridning, fortalte om rytteropstilling, sadelmager Camilla Nielsen gjorde os klogere på sadlens opbygning og tilpasning, og dyrlæge Christina Suntum fra Hestemund.dk demonstrerede bidtilpasning. 

Sund træning af hesten 
Dagen startede med en velkomst af hovedpersonen selv, som lagde ud med det første foredrag om hestens bevægelsesmønster, fysiske tegn på smerte og lidt kort om calming signals. Målet for Marianne Dahl-Jensen er at vurdere hesten som en helhed og behandle den, så den kan bevæge sig rytmisk, løsgjort og smertefrit.

Copyright Ridehesten.com

Sund træning af hesten indebærer mange elementer, og alle foredragsholderne gav deres faglige input til, hvordan man træner sin hest på en sund måde. Marianne Dahl-Jensen lagde blandt andet vægt på den naturlige balance for hesten, hvordan hestens muskelsammensætning sladrer om, hvordan hesten bruger sin krop, og vigtigheden i en god lang overlinje samt en kort underlinje

– I dag har været en stor gave for mig. Det er meget tilfredsstillende at kunne sammensætte et hold af så dygtige hestemennesker, som helt gratis deler ud af deres viden, siger Marianne Dahl-Jensen. 

Læs et stort interview med Marianne Dahl-Jensen om hendes arbejde som dyrlæge, hestens bevægelsesmønster og sund og holdbar træning i oktober-nummeret af magasinet Ridehesten. 

 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen