Julehilsen fra landstræner Ulrik Sørensen

11-12-2014 10:59

I årets sidste måned er der tid til at gøre status. Det gør den danske landstræner i dressur for junior- og ungryttere, Ulrik Sørensen

Copyright Ridehesten.com
Ulrik Sørensen i en undervisningssituation i 2014.

Så er endnu et år ved at nærme sig sin afslutning, og det er tid til at gøre status på året og se frem mod 2015. 2014 har på det sportslige plan været endnu et rigtig godt år med højdepunktet lagt på sommerens to mesterskaber og ikke mindst vores juniorlandsholds historisk flotte sejr over tyskerne på hjemmebane i Hagen. Ved Nordisk Mesterskab blev de sportslige mål indfriet med individuelle guldmedaljer for både junior- og ungrytterne, samt en guldmedalje og en sølvmedalje i holdkonkurrencen.

Ved sommerens europæiske mesterskab i Arezzo lykkedes det tilsvarende til fulde at indfri forventningerne, da både junior- og ungrytterne red bronzemedaljerne hjem, ligesom vi havde tre ryttere i begge de individuelle finaler samt flere ryttere i top 10. 

Dansk ungdomsdressur fortsætter dermed den gode takt og udvikling. Det er mit håb, at også de skrivende danske medier vil bakke op om de fantastiske resultater, vi leverer – det har været sparsomt med omtalen af vores junior-og youngrytteres gode resultater, hvilket er rigtig ærgligt for der har faktisk været rigtig meget godt at skrive om. 

Det har også været godt at se, hvordan rytterne har taget imod de initiativer, der har været igangsat for at fremme teambuildingen og netværket mellem rytterne. Både samlingen i Gorillapark og arrangementet i forbindelse med JBK Horse Shows havde fuld opbakning – også til de lidt mere grænseoverskridende udfordringer. Jeg tror på, at den form for samvær er med til at ryste rytterne bedre sammen og dermed skabe bedre holdånd, når det virkelig gælder. 

Ikke bare de to hold har over året vist god ridning. Flere unge og nye ryttere viser, at de er på vej, og har forstået, hvor vigtig det er at tænke ridningen ind i en helhedsplan, hvor også træner og forældre bakker op om det ofte store arbejde, der ligger forud for den ridemæssige succes. Vi har derfor set gode internationale resultater, og mange ryttere har været parat til at køre afsted til udlandet for at opnå den eftertragtede erfaring, der er nødvendig for at kunne ride på topplan. 

Herhjemme har ECCO Cup’en endnu engang været et stort tilløbsstykke, og vi kan glæde os over, at denne cup i sin opbygning er med til at gøre vores ryttere ekstra skarpe på netop kürprogrammerne. Tak til Hanni Kasprzak for endnu engang at bidrage både med engagement og økonomisk støtte til udviklingen af vores unge ryttere. 

Vores junior-/ungforening har været aktiv gennem året, og har dels arrangeret dels bidraget med gode aktiviteter og sponsorer. En forældregruppe har gjort et stort stykke arbejde for at sikre rytterne fælles uniform og et skarpt ”look”, så der ikke var tvivl om samhørigheden blandt de danske ryttere. Tak til både forældre og sponsorer. Vi har med vores facebookside og vores hjemmeside fået et nemt og hurtigt kommunikationsmiddel, som særlig kan bruges til også at profilere de sponsorer, som bidrager til dansk ungdomsdressur. 

Nu peger pilen mod det nye år – 2015, og mod EM i Videauban og NM i Ålborg. Jeg glæder mig til et nyt spændende stævneår. Vi skal bruge foråret til at udvikle endnu flere ryttere gennem stævnedeltagelse i både ind- og udland og gennem samlinger. Ikke alle kan komme på et hold, men alle kan forsøge at arbejde målrettet med at udvikle sig selv og sin hest. Vi er så privilegeret i vores sport, at der også for dem, der ikke kommer på hold, er mange gode oplevelser i vente. Jeg vil gerne appellere til en åben dialog om jeres ønsker og potentiale, så vi sammen kan få sat mål, som vi forhåbentlig kan glæde os over at nå. 

Både vores holdleder Anne Koch og jeg ønsker hermed dig og din familie en rigtig god jul og et spændende, udviklende nyt dressurår. 

De bedste hilsner

Ulrik Sørensen, Landstræner i dressur for junior- og ungryttere 

 

Kilde: DRF.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen