Jyske veninder kæmper for finaleplads i TREC Cup One

22-08-2019 08:28
TREC|

Veninderne Helle Vistisen og Karina Stackelies arbejder målrettet på at samle point nok til deltagelse i TREC Cup One-finalen i september. Samtidig finpudser de konditionen og koordinationsevnen og styrker venskabsbåndet mellem både de to- og firbenene 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Helle Vistisen har redet TREC, siden disciplinen kom til Danmark, men på ryggen af sin nye araberhest, BS Schanitta fra 2012, fik hun lyst til flere og nye udfordringer. Sammen med veninden Karina Stackelies og hendes fuldblodsaraber Kamran Shah, kaldet Kalle, blev det besluttet, at parret ville kaste sig ud i den forholdsvis nye og ukendte disciplin TREC Cup One. Disciplinen er ensbetydende med, at to ryttere, som er bosiddende i Kolding, rider sammen i løbet af sæsonen og samler point frem mod finalen, som afholdes i Bernstorffsparken nord for København i september måned. 

I TREC Cup One er det de otte bedste par, der får lov til at ride finale, og i øjeblikket er Helle og Karina nummer tre, så hvis alt går som planlagt, er der lagt op til, at de to veninder får lov at ride finale i september. Derfor træner de målrettet på discipliner, de skal mestre for at starte til Trec Cup One. 

Den første jyske TREC-start
Helle Vistisen fortæller, at TREC fortsat ikke er så udbredt i Jylland, hvor hun bor. Derfor var der kun hende og Karina, der meldte til start i parkonkurrencen i det første jyske TREC-stævne, som blev afholdt i april måned på Ottersbøl Rideklub. 

–Desværre er TREC endnu ikke så stort i Jylland, og der var kun os i parkonkurrencen. Efter lidt snak frem og tilbage fik Karina og jeg heldigvis lov til at ride til gennemførsel, siger Helle Vistisen. 

I TREC er der tre faser, og til stævnet startede parret med POR-delen, som er orienteringsfasen. Derudover er der MA, som er gangartsfasen og PTV, som er forhindringsfasen. 

–Vi red lidt forkert en enkelt gang i POR-delen, som var 10 kilometer lang. Vi fik det imidlertid hurtigt rettet og vi ramte derefter de angivne hastigheder fint, siger Helle Vistisen. 

Tilbage på stævnepladsen red parret MA og begge heste havde en god tur. Til sidst kom PTV-delen, hvor Karina og hendes hest Kalle havde en god tur. 

–Min hest Schanitta og jeg kom igennem de fleste forhindringer, men den mangler fortsat lidt rutine, fortæller Helle. 

Med det veloverståede stævne kom de første point i hus i TREC Cup One for venindeparret fra Kolding. 

–Vi kunne også konstatere, at vores to heste hyggede sig vældig godt sammen i hinanden selskab – og det er jo en fordel, når man skal tilbringe en del tid sammen, siger Helle Vistisen.

På vej mod finalen
Hjemme igen har veninderne arbejdet målrettet på at forbedre deres egne og hestenes færdigheder. Blandt andet har Helle fået sin ægtemand til at tegne kort med ruter på i den lokale skov, så parret kunne øve sig i at se på kort og holde den angivne hastighed. 

–Når vi træner, rider Karina og Kalle forrest, fordi Kalle normalt er iskold og går forbi det meste uden at kigge. Derefter kommer jeg på Schanitta, som godt kan synes, at verden er farlig, men når bare der er én foran, er der ingen problemer, siger Helle Vistisen og fortsætter.

–Jeg koncentrerer mig om kortet, hvor vi har angivet afstande – så vi kan følge med i, om vi rider med den angivne hastighed. Karina følger også lidt med på kortet, så vi kan sammenligne, hvis jeg skulle komme i tvivl om noget. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Træningsbehovet er derudover blevet dækket på Brogaardens TRECbane, som er beliggende ved Farre. På banen er der blandt andet trappe, bro, vandløb og låge, hvor man kan træne nogle af de forhindringer, man ikke ser så ofte. 

Efter det første stævne på Ottersbøl Rideklub er det blevet til yderligere to TREC-stævner i Jylland samt en gennemførsel, hvad der samlet set betyder, at parret har samlet max point. 

–Vi fik en førsteplads til TREC-stævnet på Brogaardens TRECbane. Her kunne vi konstatere, at vi er blevet meget omhyggelige med at se på kort, siger Helle Vistisen. 

Vigtigheden af dressurtræning
Hjemme træner veninderne både springning og dressur. Nogle gange træner de sammen og andre gange hver for sig. 

–Dressuren er vigtig for at opnå lydighed – eksempelvis når hesten skal stå stille i forskellige forhindringer og i gangartsfasen, hvor det handler om at galopere kort og samlet og skridte jordvindende, siger Helle Vistisen. 

Helle fortæller, at Kalle gerne vil løbe lidt stærkt og Schanitta fortsat mangler balance og styrke, og det betyder, at det er noget, de arbejder på løbende imellem stævnerne. Derudover går begge heste distance på forskelligt niveau. 

–Distancedisciplinen giver hestene en god kondition, og det er en absolut fordel i forbindelse med TREC-stævnerne, som indeholder flere faser og nogle gange foregår over to dage, siger Helle Vistisen. 

Både Helle og Karina er enige om, at det er rigtig sjovt, når de små detaljer på kortet passer med virkeligheden. 

–Vi ligger i øjeblikket nummer tre i Cup én, og vi håber, at det er nok til, at der kan komme et jysk par med i finalen i Bernstorffsparken til september, siger Helle. 

En sport for alle
Helle og Karina mener, at det ville være rigtig godt, hvis der var nogle flere flere ryttere, som fik lyst til at prøve kræfter med TREC-sporten. Særligt på jysk grund mener damerne, at der mangler flere TREC-ryttere. 

–Ud over vores egen ridning forsøger vi at få flere jyder til at blive interesseret i disciplinen ved at afholde demonstrationer i forbindelse med de lokale klubbers ridelejre. Derudover holder vi introduktionsaftener, hvor man kan høre mere om TREC-sporten, siger Helle. 

TREC-sporten findes i mange sværhedsgrader, hvor alle kan være med. 

Hvis man er er nysgerrig, kan man læse mere om TREC-sporten på Dansk Rideforbunds hjemmeside.

Derudover har Helle og Karina tilbudt, at man er velkommen til at kontakte dem via Facebook. 

  

Læs også

Ny TREC Cup i vintersæsonen

14-11-2017 10:50, af Camilla T. Schrøder
TREC|

Efter succes med TREC Cup One og TREC Cup Two i sommersæsonen lanceres nu endnu en TREC Cup, som afvikles i vintersæsonen med en Cup både i Øst og i Vest

Holte Rideklub vært for Trec Cup One

27-06-2017 07:38, af Cecilia Lindahl

Når den allerførste finale i den landsdækkende cup TREC Cup One skal afvikles, bliver det hos Holte Rideklub (HRK) i Nordsjælland

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Christine Krogh Frausing

Christine Krogh Frausing
Skribent
53 20 02 00
ckf@ridehesten.com

Skriv til os

Mest læste

Forbilledligt ridelig dressurhoppe tog sejren i 6-års

15-10-2021 15:28, af Thomas Bach Jensen

Sidste indledende dressurklasse ved finalestævnet for Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for ungheste var 6-års hestene, hvor der igen blev vist masser af kvalitet, og den meget velgående hoppe RGS Finest Alegra opnåede et 10-tal for ridelighed

Hattrick til Karen Møller Rohde i dag (video)

15-10-2021 22:20, af Annika Knudsen Lorentsen

Karen Møller Rohde har i dag vundet anden kvalifikation for både 4-, 5- og 6-års, og i den netop overståede 6-års klasse var det i sadlen på den velspringende avlshingst Cassado Ask

Dramatisk afslutning for vinderen i 4-års kvalifikation (video)

14-10-2021 17:50, af Annika Knudsen Lorentsen

Karen Møller Rohde red den velspringende 4-årige Fi Fi Ask til sejr i første kvalifikation af Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for ungheste med en flot runde, som dog sluttede lidt dramatisk, da Karen måtte en tur i sandet lige efter målstregen

Keller tilfreds med hjemmeavlede Galliana KH (video)

15-10-2021 13:50, af Annika Knudsen Lorentsen

Det gør det lidt ekstra sjovt at ride ved Pavo og Dansk Ride Forbunds championatsfinaler på Blue Hors, når man er til start på et af sine første hjemmeavlede afkom, fortæller Anée Keller, som i går fik fine ord med på vejen fra dommerne efter et fejlfrit ridt på hoppen Galliana KH, som blev belønnet med et 8-tal

Et 9-tal og en sejr til Bøgegårdens Comann (video)

14-10-2021 19:57, af Annika Knudsen Lorentsen

I Pavo og Dansk Ride Forbunds championat for 5-års springheste har Jacob Thedor Schmidt og Bøgegårdens Comann netop taget sejren i første kvalifikation, efter en flot fejlfri runde

Nye mestre for pony og children kåret

10-10-2021 17:59, af Kristine Bjørg Frank Bojsen

Dygtige unge mennesker har denne weekend redet om guld, sølv og bronze ved Fredericia Sportsrideklub. Udover flot ridning, har stemningen været i top og tilskuerpladserne har været fyldte til fire spændende finaler i dag

U2 TD: Fra følauktion til championatsfinale (video)

16-10-2021 09:04, af Annika Knudsen Lorentsen

Camille Silke Pless købte tilbage i 2017 U2 TD DWB på Dansk Varmblods Elitefølsauktion og i dag kan hun glæde sig over at have præsteret rigtig flot ved finalestævnet i Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for ungheste. Camille fortæller, at U2 TD vil gøre alt for hende, ligesom hun vil gøre alt for ham og dette makkerpar kan uden tvivl se frem til mange succesfulde resultater fremover

5-års verdensmesteren i front på Blue Hors (VIDEO)

15-10-2021 11:33, af Thomas Bach Jensen

I den indledende klasse for 5-årige dressurheste ved finalerne for Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for ungheste på Blue Hors har hingsten Hesselhøj Down Town lagt sig i spidsen efterfulgt af endnu et Hesselhøj Donkey Boy-afkom

OL bør ændres mener IDRC

16-10-2021 11:28, af Christine Krogh Frausing

Det seneste OL i Tokyo har vakt interesse, og særligt måden at afvikle dressurkonkurrencerne på, mener The International Dressage Riders’ Club bør revurderes

Martin Fuchs Clooney er i bedring (video)

10-10-2021 13:03, af Annika Knudsen Lorentsen

For ca. to måneder siden kom den schweiziske toprytter Martin Fuchs mesterskabshest Clooney til skade, men det går frem ad og meldingerne er positive