Kampen om holdmedaljer strammer til

03-09-2014 08:03

Britt Carlsen

WEG - Springrytterne skal i dag kæmpe om at få plads i holdfinalen i morgen, kun de 10 bedste teams går videre, og franskmændende vil med garanti give alt for at beholde deres topposition

I gårsdagens tidsspringning sluttede franske Patrive Delaveau på andenpladsen med Orietn Express HDC der levede op til sit navn og gik i ekspresfart den lige vej gennem banen. På det efterfølgende pressemøde ville han dog hellerer tale om det fanske holds chancer end sine egne. Franskmændenes gode udgangspunkt, med Pénélope Leprevost/Flora de Mariposa på sjettepladsen og Simon Delestre/Qlassic Bois Margot på 14. pladsen var godt for holdmoralen bekræftede Delaveau. Franskmændendes tidligere europamester Kevin Staut fik overraskende et nedslag på banen og hans resultat talte derfor ikke med. Der er dog under et nedslags afstand mellem de første seks nationer (Frankring, Sverige, USA; Tyskland, Holland og Canada)

I den anden ende af tabellen befinder Danmark sig på en foreløbig 17. plads med 15,47 fejl. Som det ser ud lige nu, er Qatar på tiendepladsen med 11,01 fejl, så heller ikke blandt nationerne efter den værdifulde 10'ende plads er der stor afstand. 

Bortset fra franskmændende, så så svenskerne og tyskerne ud til at være i topform til dette VM. Tyskerne er dog under et vist pres, da det tyske dressur- og militaryhold har sikret sig holdmedaljer ved WEG i Normandiet. 

Danmark har trukket startnummer 14. og det betyder, med de idividuelle ryttere som også er til start, at Torben Frandsen er først på banen med Solos Concept med start nr. 16. Også Thomas Sandgaard har starttid i formiddag, mens Søren Pedersen og Andreas Schou starter efter middagspausen kl. 14.

Mens banen i går var overkommelig på omkring 150 cm så er det i dag en ny dag, understregede banebygger Fréderic Cottier´, nu skal han skille de bedste 10 hold fra, og forhindringshøjden er nu 160 cm, og der venter rytterne en krævende bane med vandgrav, overbygget vand, dobbel og trekombination samt flere relaterede afstande. Max bredden på et par forhindringer er 180 cm og der er 19 meter fra en stor oxer ind i en dobbeltkombination på banens sidste del.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen