Kan de holde fast?

21-08-2015 14:10

Britt Carlsen

EM Aachen - Stemningen er langsomt ved at bygge op til aftenens afgørelse på holdfinalen i springning - for første gang i nyere tid er Danmark med, hvor alting afgøres. Det er nu vi krydser fingre og håber, at danskerne holder fast og holder ud!

Efter en lidt mat middagsstemning i pressecenteret i Aachen, hvor hovedparten af journalister og fotografer nu arbejder på slutningen af deres anden uge, så begynder stemningen at bygge op mod aftenens finale i springning. 

Klassen starter med en Aachen-tradition: samtlige nationers ryttere, på nær den første, skal skridte en runde til præsentation på stadion, som forventes at blive fyldt af forventningsfulde tilskuere, når det hele tager sin begyndelse kl. 17 i eftermiddag.

13 individuelle ryttere starter konkurrencen, idet de skal forsøge at nå ind blandt de 25 bedste ryttere, som søndag eftermiddag mødes i den individuelle finale over to runder. 
Søren Nørgaard Pedersen er igen i dag første dansker på banen med Tailormade Chaloubet e. Chacco-Blue, parret har start nr. 16. Med start nr. 26 rider Rikke Haastrup på banen med Qualico du Bobois e. Burggraaf. Thomas Sandgaard og Amarone e. Arpeggio har start nr. 36, og så rider holdets ankermand, Andreas Schou på banen med Lenardo der Kleine e. Lenardo som den 8. sidste i mesterskabet. 

Banen, som møder rytterne i aften er 580 meter lang og den skal rides i et stort tempo 400 m/min. Der er 13 forhindringer og 16 spring på banen, og det hele starter på en oxer mod indgangen. Fra forhindring nr. 4 en lodret på 160 cm er der 26,4 m på et let buet spor ind i trekombinationen med tribblebarre som indspring (med en bredde på 190 cm), herefter 10,7 m ind til en lodret på knap 160 cm efterfulgt af 8 meter til en 170 cm bred og 152 cm høj oxer. Så er vi ligesom i gang! Vandgraven, som ligger gemt inde bag høje hække kan måske blive en udfordring for nogle heste, ligesom dobbeltspringet med overbygget vandt bestående af to 160 cm lodrette forhindringer med 11 meter imellem også kan blive det. Og så slutter det hele på en oxer på 152 cm i højden og 190 cm i bredden!

Det er verdens absolut bedste ryttrere og heste som tørner sammen i Aachen her til aften. Danskerne har redet imponerende til nu, hvor deres mål, en finaleplads er nået. Nu er det hele op til de enkelte ryttere og deres heste i aften. Ledere, trænere, hestepassere og dyrlæge har gjort deres, og for alle vi andre er der kun et tilbage at gøre: krydse fingre for, at de danske ryttere endnu engang leverer klasseridning i Aachen. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner