Karoline Sloth Kjær sejrer overlegent i Belgien

20-11-2021 10:15

Trine Askjær-Jørgensen

Ud af hele 80 starter i ponyernes store tur til det internationale stævne i Opglabbeek, Belgien, lykkedes det i går aftes Karoline Sloth Kjær at komme øverst på skamlen. Danskerne har i det hele taget redet mange placeringer hjem til stævnet i Belgien

Copyright Ridehesten.com
Karoline Sloth Kjær her på Lantau Lah-di-dah, som lige blev brugt til præmieoverrækkelsen i Belgien i går aftes. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

I denne weekend er rigtig mange danske springryttere (se hvem her) kørt til Sentower Park i Opglabbeek, Belgien, som afholder international ungdomsstævne i springning. Der er bl.a. ryttere til start i pony-, junior- og U25-klasser.

I går aftes lykkedes det for Karoline Sloth Kjær og Rødtjørns Aragon e. Røgild's Kilimanjaro/ Stackaprs Dayton at komme øverst på sejrsskamlen i ponyernes store tur, CSIP, som går i højden 125 cm. Der var hele 80 startende i klassen, men i tiden 63,90 sek. tog Karoline overlegent sejren med hele 34 sek. ned til andenpladsen.

Karoline fortæller selv om turen i går aftes:

Det var mega fedt at vinde hernede i de flotte omgivelser mod så mange ryttere fra hele Europa. Jeg var heldig, at de hurtigere lavede fejl, og jeg havde overhovedet ikke regnet med, at min tid holdt til sejr gennem resten af den store klasse, så det blev bare en god dag! Spring nr. 6 på banen var valgfrit, og vi sprang det sværere (højere) plankespring, som gjorde man fik en kortere ridevej. Det var et sats, som heldigvis gik godt!

Sikke en flot bedrift og afslutning på Karolines sidste år som ponyrytter. Karolines mor, Rikke Kjær, fortæller desuden, at den talentfulde pony – Rødtjørns Aragon, som i går tog den flotte sejr – kan købes fra årsskiftet.

Klassens resultat.

Copyright Ridehesten.com
Her er Karoline Sloth Kjær og Rødtjørns Aragon til CSIP ved World Cup-stævnet i Herning sidst i oktober. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Masser af flotte placeringer til danskerne

Nyheden fortsætter efter annoncen

Pony: Det var dog ikke kun i går, at Karoline og Aragon tog placering. Torsdag blev det nemlig til en 4. plads i CSIP 120 cm-klassen, men her var hun faktisk overgået af en anden dansker, idet Laura Sargent og Foxtown Elderberry indtog 3. pladsen.

Selma Hundborg Dressler og Burnbrae Jack red sig i går til 5. pladsen i 110 cm CSI-klassen for ponyer, mens Izabella Tardrup Frandsen og Valmy de Treille e. Kantje's Ronaldo/ Opal blev nr. 9 i samme klasse.

Junior: Nikoline Dressler og Chicco e. Chacco-Blue/ Cellestial red torsdag en 7. plads hjem i CSIJ 125 cm, og i går, fredag, lykkedes de med at rykke en tak længere op ad resultatlisten og indtog dermed 6. pladsen i CSIJ 125 cm.

U25: Benedikte Rie Truelsen og Althea Nova Ask e. Nekton/ Cor de La Bryere red sig torsdag til en 5. plads i CSIU25 135 cm og gentog succesen på samme hest med endnu en 5. plads i går, fredag.

Michelle Lassen og Duerers Macho e. Der Duerer Tsf/ Natiello XX red sig til 8. pladsen i CSIU25 torsdag og 9. pladsen i samme niveau i går fredag, mens Karoline Vistesen Graversen og Libertina indtog 8. pladsen lige foran Michelle i går.

I 140 cm CSIU25-klassen torsdag tog Anne Kirstine Truelsen og Cosma Shiva S e. Cornet's Stern/ Achill-Libero 4. pladsen, mens Mie Stuhr-Petersen og Vincel e. Valentino 240/ Fabriano indtog 8. pladsen.

Derudover red Alberte Filuca Brünning Conradsen og Medina e. Bonaparte Z/ Isotoop sig i går til en 7. plads i CSICh 125 cm, og i den såkaldte "Senti Cup", som også fandt sted i går, blev Laura Sloth Kjær og Boom Box e. Appaloosa nr. 3 og og Sophie Højris Hansen på Miclas Aristocrat lige bagefter på 4. pladsen.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Laura Sargent og Foxtown Elderberry red sig torsdag til en flot 3. plads i CSIP 120 cm-klassen i Belgien. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald