Katja fik en plads ved militarystævne på falderebet

23-10-2021 07:01

Christine Krogh Frausing
Skribent

Katja Berg stod egentligt på venteliste til militarystævnet i Kristianstad i sidste weekend, og da hun endnu ikke var blevet kontaktet et par dage før stævnet, havde hun ikke regnet med at komme med til Sverige. Men så alligevel, blev hun kontaktet dagen før, og det blev starten på et rigtig godt stævne

Copyright Ridehesten.com
Katja Bjerg og Vitan Van Alsingen. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Katja Bjerg havde søgt om en plads ved militarystævnet i Kristianstad, og stod på ventelisten lige indtil dagen forinden. Her var hun nemlig så heldig at blive tilbudt en plads, og så var det med at få pakket i en fart. Mod Sverige det gik, og her skulle Katja og Vitan Van Alsingen starte CCI3*.

Parret skulle først igennem dressurdelen, hvor der var en smule uenighed blandt dommerne. Den hollandske dommer bedømte dem til 70,94%, imens den tyske dommer var knap så imponeret, og bedømte dem til 64,05%. Herefter skulle de en tur på springbanen, hvor det desværre blev til et enkelt nedslag på den første forhindring. Slutteligt gjaldt det en tur i terrænet, hvor ekvipagen kom rundt uden fejl, samt de nåede i mål inden for tiden. Parret endte derfor med en 7. plads i CCI3*. En flot præstation, fra et par de blev hevet med ind i sidste øjeblik.

Copyright Ridehesten.com
Katja Bjerg og Vitan Van Alsingen. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

–  Det var årets sidste militarystævne for os, og det var en rigtig skøn måde at slutte vores sæson af på. Hele stævnet forløb i det skønneste efterårs vejr. Udendørsstævner først og sidst på året, kan trods alt sommetider byde på lidt "spændende" vejr. Det er rigtig dejligt at have fået et så stort et internationalt stævne så tæt på Danmark, så vi ikke behøver at køre så langt med hestene for at konkurrere på dette niveau, fortæller Katja Bjerg. 

Katja og Vitan Van Alsingen vandt individuelt sølv ved NM i military for seniorer i 2018. Derudover har de vundet bronze ved individuelt DM i military i 2019.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen