Kirk Arabians lukker

14-12-2017 11:47

Stutteriet Kirk Arabians ved Martofte på Fyn, som siden 2007 har specialiseret sig i avl af araberheste til dressur, lukker ned for alle aktiviteter i løbet af foråret 2018

Copyright Ridehesten.com
Araberhingsten Zonyx og Signe Kirk Kristiansens veje skilles ikke. De fortsætter deres dressurkarriere sammen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

For Signe og Thomas Kirk Kristiansen, ejere af Kirk Arabians, har formålet med stutteriet helt fra begyndelsen været at forene passionen for de smukke, ædle araberheste med passionen for dressur – en kombination, som hidtil har været relativt uudforsket på dansk grund. Og den beslutning har de aldrig fortrudt.

– Tiden med Kirk Arabians har budt på mange fantastiske oplevelser og resultater. Især indkøbet af Zonyx i 2010 har været med til at indfri en masse af vores drømme og forventninger i forhold til den arabiske hest og synliggørelsen af dennes kvaliteter som egen race og som forædler af varmblodsracerne. Derudover er vi er glade og taknemmelig over, at vores team af dedikerede og dygtige medarbejdere har været med til at skabe disse resultater og dette unikke sted, forklarer Signe.

Beslutningen om at lukke Kirk Arabians har derfor været både vanskelig og vemodig at træffe.

– Kirk Arabians har udviklet sig til at blive en lille virksomhed med godt 10 ansatte. Vi er rigtig stolte af, at vi har formået at komme hertil. Beslutningen om at lukke stutteriet skyldes, at vi gerne vil kunne bruge mere tid på andre områder. Thomas har de senere år haft sit primære fokus på familiens andre virksomheder, og jeg vil gerne fokusere mere på fondsarbejde og diverse andre bestyrelsesposter. Vi vil dog fortsat have enkelte heste i privat regi, og jeg vil fortsat ride konkurrencer, fortæller Signe og fortsætter:

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Vi vil gerne takke alle vores kunder, avlere og andre samarbejdspartnere, som vi har haft igennem Kirk Arabians godt 10-årige historie.

Hingsten Zonyx vil i 2018 kun stå til rådighed i bedækningssæsonen via frostsæd. Eventuelle garantier kan refunderes eller gemmes. Det er planen, at han skal stå til rådighed for avlerne igen i 2019.

Kirk Arabians ejendom i Martofte på Fyn, hvor stutteriet har hørt hjemme, vil blive overdraget til Schelenborg Aps/Stutteri Ask, der vil udnytte faciliteterne i deres forretning.

/Pressemeddelelse.

Læs meget mere om Kirk Arabians i det seneste nummer af magasinet Ridehesten.

Copyright Ridehesten.com
Den snart 11-årige araberhingst Zonyx OX, der er på vej mod Grand Prix-dressur, er kåret i Dansk Varmblod.
Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner