Kjento årets KWPN-dressurhest

04-01-2023 06:24

Den 8-årige KWPN-hingst Kjento, der er dobbelt UVM-vinder, er netop blevet udnævnt til årets dressurhest i det hollandske avlsforbund KWPN

Copyright Ridehesten.com
Avlshingsten Kjento og Lottie Fry på vej mod deres anden UVM-sejr. Foto: Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Anne og Gertjan van Olsts 8-årige dressurhingst Kjento lever nu med titlen Årets KWPN-dressurhest op til sit ophav. Hans far Negro, morfar Jazz og farfar Ferro er alle højtdekorerede i det hollandske varmblodsforbund KWPN og har tidligere været årets hingst. 

Kjento er født i 2015 hos den hollandske avler Ad van Os og spottet som føl af Gertjan van Olst Horses. Han blev kåret i KWPN i 2018, og så snart han blev vist under rytter, stod hans store talent klart. Han vandt samme år den hollandske materialprøve med 90 point.

Copyright Ridehesten.com
Som 7-års vandt Kjento med Lottie Fry UVM-guld for andet år i træk. Foto: Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Under sin faste rytter, britiske Charlotte Fry, var Kjento i 2020 klar til at indtage UVM i Verden, der pga. COVID-19 først blev flyttet til december og sidenhen helt aflyst. Således missede han chancen som 5-års, men heldigvis er UVM blevet afholdt i både 2021 og 2022.

I 2021 var det i tyske Verden, hvor Kjento under Lottie Fry vandt verdensmesterskabet for 6-års. Året efter blev UVM afholdt i hollandske Ermelo, hvor Kjento nu var 7 år gammel og forsvarende verdensmester. Det blev endnu engang til guld, og hingsten spås en stor karriere under sin faste rytter, der pt. er nr. 1 på verdensranglisten.

Årets nominerede dressurheste i KWPN var de tre hingste Kjento, Vivaldi og Johnson. Vinderen Kjento er netop hesten på forsiden af det nye nummer af magasinet Ridehesten.

Copyright Ridehesten.com
Kjento er også hesten på forsiden af det nye Ridehesten. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Læs også

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev