Klar til afslutning på 35-dages test

17-11-2020 06:58

23 hingste er klar til den afsluttende dag ved Dansk Varmblods 35-dages test på søndag den 22. november på Tørring Ridecenter. Arrangementet er lukket for publikum, men vi bringer videooptagelse af alle hingste

Copyright Ridehesten.com
En af de hingste, der er til 35-dages test, er springhingsten Cordento II DWB, der som føl blev solgt på Dansk Varmblods Elitefølauktion. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Berider Torben Frandsen, der er indehaver af Tørring Ridecenter, er træningsleder for 35-dages testen for hingste, og han står klar med de 23 hingste (af 24 indsynede) på søndag den 22. november sammen med sine hjælpeberidere berider Jeppe Houmann Petersen og Thomas Koldborg Johansen samt 5. års elev Pia Thomsen.

Hingstene vil blive fremvist under rytter for avlsledelsens disciplinansvarlige, berider Bjarne Nielsen i dressur og berider Johnny Hansen i springning. Hingstene vises af deres daglige ryttere og skal herefter afprøves af testrytterne, berider Allan Grøn i dressur og berider Allan Blomgren i springning (Allan Blomgren erstatter Christian Petersen, der pga. COVID-19 ikke kan rejse ud af Nordjylland). De samme dommere har vurderet hingstene ved midtvejsprøven og giver i lighed med testrytterne og træningslederen hingstene karakterer på afslutningsdagen på søndag.

Arrangementet afvikles af hensyntagen til de gældende Corona-regler, og det betyder blandt andet, at så snart en hingst er færdig i ridehallen, skal den køres hjem. Hingstene skal ikke afslutningsvis vises ved hånd til oplysning af prøveresultat, som det ellers er sædvane. Afprøvningsresultatet og træningsbeskrivelsen sendes efter prøven på mail til hingsteholderen og oplyses på varmblod.dk. De 3-årige disciplinvindere i dressur og springning får efterfølgende besøg af Ridehesten, som tager billeder med æresbåndet.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Publikum har ikke adgang til arrangementet, men der blive optaget video af alle hingste, og alle videoerne vil blive gjort tilgængelig på Ridehestens Youtube-side.

Billeder af samtlige hingste findes sammen afstamning i magasinet Ridehesten 11/2020 i artiklen ”Den første af 35 vigtige dage”, hvor du kan læse mere om, hvordan selve indsyningen til prøven foregik og om prøvens forløb.

Katalog til afslutpå 35-dages testen.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen